FORMULA 1

Renaultu prve pozicije

23.03.2003.
u 00:00

Ferrari zadovoljan trećim i petim mjestom, drže da je to dobra pozicija za utrku (u 8 sati)

ZAGREB - Nova pravila i tehnička ograničenja bolida očito daju rezultata. Nakon prve utrke sezone u kojoj je slavio David Coulthard u McLarenu Mercedesu, kada je najavio kraj monotoniji u smislu dominacije Ferrarija, koji je vladao pistama proteklih sezona, na vidiku je nova zanimljiva utrka. Naime, na kvalifikacijskom treningu za Veliku nagradu Malezije koja se vozi danas ujutro najbrži su bili vozači Renaulta i startat će iz prvog reda.

- Imam dojam da sam to sanjao i da se još nisam probudio. Naravno da sam pokušao sve ne bih li ostvario što bolje vrijeme na treningu, a onda se sve poklopilo, dogodilo se da sam bio najbrži - rekao je ushićen nakon treninga Fernando Alonso, vozač Renaulta koji je ostvario najbolje vrijeme i na stazi Sepang imat će najbolju startnu poziciju.

- To je odličan rezultat, cijela je momčad napravila fenomenalnu stvar tijekom priprema za novu sezonu. Sada je na nama da na današnjoj utrci napravimo pravi posao - prisnažio je drugoplasirani Jarno Trulli.

Tako će dva žuto-plava bolida krasiti prvi red na startu današnje utrke (8 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Aktualni svjetski prvak Michael Schumacher (Ferrari) startat će iz drugog reda, u kojem će biti i pobjednik australske utrke David Coulthard (McLaren Mercedes), iza njih će biti Rubens Barichello (Ferrari) i Nick Heidfeld (Sauber). Zanimljivo, Ralf Schumacher na kvalifikacijskom je treningu bio je tek 17.

Rezultati kvalifikacijskog treninga: 1. Alonso (Renault) 1:37.044, 2. Trulli (Renault) +0.173, 3. M. Schumacher (Ferrari) +0.349, 4. Coulthard (McLaren Mercedes) +0.410, 5. Barrichello (Ferrari) +0.535, 6. Heidfeld (Sauber) +0.722... (R. J.)

R. Junaci

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije