MLADA REPREZENTACIJA

Sada idemo po medalju i Olimpijske igre

20.11.2003.
u 00:00

Edinburška utakmica mi je ne jedna od, nego najveća utakmica karijere

ZAGREB - U toj teškoj edinburškoj noći Hrvatska je ipak imala jednog smirenog igrača na visini zadatka. Cibalijin vratar Tomislav Vranjić bio je nesavladiv, i u trenucima najvećih škotskih navala uspijevao je sačuvati varaždinsku prednost naše mlade reprezentacije te se prometnuti u ključnu kariku Novoselčeve momčadi.

- Teško je bilo, meni najteže. Nisam mogao vjerovati u takvu preobrazbu škotske reprezentacije. To nije bila grogirana momčad iz Varaždina. Ušli smo malo zatvorenije u susret, ali uletjeli smo u njihovu igru. Pripremao nas je izbornik na to, znali smo da su Škoti jači u zraku i tzv. preskakanju igre, ali jednostavno kad iziđete na teren to je druga situacija. Postigli su brzo taj pogodak, ali obrana je izdržala do kraja. Jako smo željeli tu ukupnu pobjedu i mislim da sad više nije važno kako je tko igrao. Brzo ćemo zaboraviti ovu igru i rezultat, a dugo ćemo pamtiti naš ukupni uspjeh - priča junak Vranjić, kojemu je to sigurno bila jedna od najvećih dosadašnjih utakmica.

- Ne jedna od, nego najveća! Iako mi je vrlo draga i utakmica s Engleskom u Londonu, jer tada sam prvi put nastupio za mladu reprezentaciju. Veliku je ulogu u tome odigrao Martin Novoselac, kojemu se moram zahvaliti na povjerenju. Znam da je bilo pritisaka, da su ljudi pitali "otkud sad ovaj", ali to mi je sve samo bio dodatni motiv. A Novoselac mi je pomagao i kad bih malo lošije branio. Za mlade reprezentacije dosad sam igrao četrdesetak puta, ali tek sam se nedavno priključio ovoj selekciji u kojoj su većinom igrači stariji od mene po dvije godine - zahvalan je bio Vranjić.

Sada slijedi europsko prvenstvo, naši igrači imaju velike želje.

- Sve suparnike dobro poznamo, s nekima smo već i igrali. Mislim da možemo igrati veliku ulogu na prvenstvu. Siguran sam da ćemo osvojiti jednu od medalja, odnosno izboriti Olimpijske igre - optimističan je Vranjić, ne zabrinjavajući se zbog mogućih iznenađenja poput Škotske u drugoj utakmici.

- Ne kažem da iznenađenja nisu moguća, ali ovaj dvoboj sa Škotima bio je poseban, igrali smo oslabljeni i s puno problema poput kašnjenja opreme zbog kratkog razmaka između utakmica. Europsko prvenstvo je turnir za koji ćemo se dobro pripremiti.

Danijel LIJOVIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije