NOGOMET - DINAMO

Samo Butina odskače

20.10.2001.
u 00:00

* Ocijenili smo 16 igrača, ostali su premalo igrali, i dobili prosjek ocjena od 5,75. Za Dinamo je to ipak premalo

ZAGREB - Projekt stvaranja mlade momčadi koja bi nosila Dinamo i za godinu ili dvije bila oslonac, sa željom da za to vrijeme stasa u momčad koja je spremna opet zaigrati u Ligi prvaka, trenutačno se čini vrlo poljuljanim. Nećemo reći da je već došao na grane Twin Towersa, da je završio u prašini, no situacija sigurno nije blistava. Pa smo krenuli u analizu te momčadi, po igračima i njihovim karakteristikama, onome što su dosad pokazali i, po našim procjenama, potencijalu. Pa je i brojčana ocjena dana po tome što pokoji igrač može, a što daje.

TOMISLAV BUTINA (8): Jedini vrhunski igrač spreman za velike domete već sada. Da nije obranio sve što jest, Dinamo bi puno prije zapao u rezultatsku krizu.

GOCE SEDLOSKI (7): Stalno igra, uglavnom dobro, ponajbolji igrač posljednjeg reda obrane, na njega se može osloniti bez obzira na pojedine pogreške.

DARIO SMOJE (6): Posljednjih sezona nije se naigrao u talijanskim klubovima, u Dinamu zasad zadovoljavajući, ali nimalo više od toga.

BOŠTJAN CESAR (6): U pripremama i na početku prvenstva jako dobar, u posljednje vrijeme popustio, sigurno perspektivan, zaslužuje čekanje povratka u bolju formu. Prva sezona u seniorskoj konkurenciji.

DINO DRPIĆ (6): Šeta s pozicije na poziciju, ali premalo daje na bilo kojoj od njih. Prva ozbiljnija sezona u seniorskoj konkurenciji.

IVAN LANDEKA (4): Može biti samo "flaster" na suparniku i ništa više, ni slučajno nešto kreirati. U Sesvetama je bio rezerva, u Dinamu bi teško smio i do klupe za pričuve.

KRISTIJAN POLOVANEC (5): Taktički nepotkovan, ne zna kada treba krenuti u napad, a i kad krene, ništa ne napravi. U obrani nešto bolji, ali ni to nije dovoljno za Dinamo.

JERKO LEKO (5): Kao dječarac znao je sve, sad ima problema i sa "štopanjem" lopte, osnovno obilježje mu je uklizavanje. Čak i u driblingu. Bez kreacije, a igra u srednjem redu.

JASMIN AGIĆ (7): Odličan u obrani, slabiji u kreaciji, ali važna i dobra spona momčadi.

RENATO PILIPOVIĆ (5): Ništa više kreativan od Agića, puno slabiji od njega u obrambenim zadaćama. Kažu da je razlog problem s trbušnim zidom. Ako je tako, ne bi smio igrati.

TOMISLAV GONDŽIĆ (5): Kažu da je najsvestraniji Dinamov igrač. I čini se da puno zna, ali ništa ne daje. Od pogotka u susretu s Hajdukom prošle sezone.

MISLAV BRADVIĆ (5): Nije opravdao dolazak u Dinamo, niti je mlad niti perspektivan.

ANTE TOMIĆ (-): Jako mlad, ali bez prilike da pokaže i navodnu veliku nadarenost.

VLADIMIR PETROVIĆ (5): Trebao je biti pojačanje, a zasad nije pokazao da to i jest.

DARIO ZAHORA (6): Počeo je sjajno, ali je stalno bolestan. Ima nešto, ali valjda zbog tih zdravstvenih razloga više ne pokazuje dovoljno.

NIKO KRANJČAR (6): Najveći talenat. Zapao je u krizu nakon Svjetskog prvenstva mladih. Može puno, a morao bi malo i omršavjeti.

MIHAEL MIKIĆ (6): Puno pokušava, malo uspijeva. Ne sjećamo se njegova pogotka ili asistencije, a to je najveći grijeh za napadača.

DOMAGOJ ABRAMOVIĆ (6): Nakon dužeg stagniranja kao da se budi. Još izbjegava duele, a s tom manom teško se postaje pravi napadač.

MIROSLAV DUJMOVIĆ (-): Ne igra, kad i uđe to uvođenje ne opravda.

BORIS LEUTAR (-): Već je bio na izlaznim vratima, ostao da popuni broj.

MARIO ČUTURA (-): I on je već bio blizu otpisa, ostao je zbog istih razloga kao i Leutar.

DINKO MILJKOVIĆ (-): Nije opravdao potpisivanje ugovora s Dinamom, iako se do tog potpisa naslućivalo da bi mogao barem "krpati" izostanke standardnijih.

MARIO JURIĆ (-): Imao je prilika, ali ih nije opravdao, ni u napadu, niti na boku.

Kad se na kraju pogledaju te naše, možda subjektivne, ocjene, prosjek je užasan. Ocijenili smo 16 igrača, ostali su premalo igrali, i dobili prosjek ocjena od 5,75. Za Dinamo je to ipak premalo.

R. Junaci

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije