PRESUDILA PRIJATELJSKA

Smijenjen škotski izbornik Burley

George Burley
Reuters
16.11.2009.
u 19:24

Izvršni odbor Škotskoga nogometnog saveza (SFA) smijenio je izbornika njihove nogometne reprezentacije, 53-godišnjeg Georgea Burleyja.

Škotska je pod vodstvom Burleyja ostala bez mogućnosti da se kroz dodatne kvalifikacije plasira na Svjetsko prvenstvo. U zadnjem nastupu u skupini, u Glasgowu protiv Nizozemske, Škotima je trebao jedan bod za drugo mjesto u devetoj skupini. Nizozemska je već ranije osigurala plasman na Mundijal, ali je pobjedom 1-0 eliminirala Škotsku iz utrke.

No, Burleyju je, ipak, čini se, ''presudio'' poraz od Walesa 3-0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u subotu u Cardiffu. Navijači i javnost okrenuli su se protiv njega, pa je Izvršni odbor SFA-a reagirao brzim glasovanjem o budućnosti Burleyja na klupi škotske vrste u ponedjeljak navečer. Svih 11 članova izglasalo mu je nepovjerenje te su odlučili raskinuti ugovor s njime.

Burley je reprezentaciju preuzeo u siječnju 2008. godine i u 14 utakmica pod njegovim vodstvom Škotska je slavila tek tri puta. Štoviše, pod njegovim su vodstvom unutar reprezentacije izbile i dvije afere, prva kada je napadač Glasgow Rangersa Kris Boyd odbio odazivati se na pozive dok je on izbornik, kao i “alkoholna afera” čiji su glavni protagonisti bili Barry Ferguson i Allan McGregor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije