Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNE VIJESTI

Spektakularan uspjeh reprezentacije, nikada u povijesti ovo se nije dogodilo

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Hrvatska - Mađarska
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
04.07.2024.
u 19:11

Nikada u povijesti ženskog vaterpola u nas, ni u jednom uzrastu, Hrvatska se nije plasirala u krug 4 najbolja sastava. Bilo u Europi bilo na svijetu.

Spektakularan i najveći uspjeh u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola. Naša nacionalna vrsta na Svjetskom prvenstvu do 16 godina, a koje se igra u Manisi u Turskoj, plasirala se u polufinale. Nikada u povijesti ženskog vaterpola u nas, ni u jednom uzrastu, Hrvatska se nije plasirala u krug 4 najbolja sastava. Bilo u Europi bilo na svijetu.

Nikada do ovog utorka u Manisi, u kojem je Hrvatska koju vodi izbornik Hrvoje Kundid u četvrtfinalu pobijedila jaku Nizozemsku, koja, neka usput bude zapisano, ni jednog trenutka nije uspjela povesti protiv naših djevojaka. Dan uoči utakmice izbornik Hrvoje Kundid opravdano je isticao da su Nizozemke lagane favoritkinje. Prije ovog natjecanja u Manisi na sparingu u Nizozemskoj bilo je 15:12 za Nizozemke. Ova je generacija njihovih djevojaka prije godinu dana slavila protiv Hrvatske gol-dva razlike. Dakle, sve su to bile njihove pobjede, ali… ne baš velikom razlikom izražene.

VEZANI ČLANCI:

Svjedočanstvo laganog, ali očitog približavanja naših djevojaka vrhunskoj kvaliteti. Napominjao je izbornik Kundid i da su suparnice sjajne plivačice, da su možda i fizički jače, ali i da je ipak zamijetio ponešto gdje bi ih naše cure mogle nadvladati. Onda je slijedio utorak i velik dan za ovu generaciju naših reprezentativki. Dan koji su pretvorili u dosad svoj najveći.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Hrvatska - Mađarska
1/17
 

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
12:40 05.07.2024.

Čestitke! Sad HVS treba uložiti novac ,trud, znanje, jednom riječju sve , u ove mlade vaterpolistice.

MR
MrWho
08:05 05.07.2024.

Bravo cure, kapa do poda!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije