1. HNL

Splićani teže od očekivanog prošli kroz prazne Stanove

25.04.2004.
u 00:00

Hajduk je imao više od igre i nekoliko izglednijih prigoda, ali sve je to izgledalo bijedno, da ne kažemo žalosno

ZADAR - Unatoč pobjedi (2:3), nikad slabiji Hajduk i nikad manje gledatelja u Stanovima ove sezone u međusobnim susretima Zadrana i Splićana. Očito su igrači Hajduka već u mislima na sljedeće kolo i susret u Maksimiru s Dinamom. Prema igri koju su pokazali u Stanovima (ako se tijekom tjedna ništa ne promijeni) nemaju što tražiti u Zagrebu. Doduše, Hajduk je imao više od igre i nekoliko izglednijih prigoda, ali sve je to izgledalo bijedno, da ne kažemo žalosno.

Prvu veliku prigodu gosti su imali u 19. minuti. Jurić je pogriješio, Turković se dokopao lopte, ubacio do Andrića, koji se našao sam ispred vratara Kale, oštro tukao i pogodio desnu vratnicu. Novu izglednu prigodu Hajduk je imao u 31. minuti, ali je Pralija promašio. No, što mu nije za nogom pošlo tad, uspio je u 32. minuti glavom. Naime, Turković se probio po lijevoj strani, ubacio loptu do Blatnjaka, koji je na vrhu 16-erca prevario Krivića, potom oštro tukao i pogodio gredu, a na odbijenu loptu natrčao je Pralija i glavom je smjestio u mrežu za 0:1. U 34. minuti, Zadrani su došli do izjednačenja. Krasna akcija i eurogol Čustića. Po lijevom boku probio se Krivić, loptu ubacio u 16-erac gostiju, gdje ju je Čustić trzajem glavom poslao u desne "rašlje" Balićevih vrata. Nogometaši Hajduka su nakon silnih promašaja promašili i u 39. minuti. Turković je ubacio loptu s desne strane. Lidero Zadra Jurić je kiksao, a lopta dolazi do usamljenog Andrića, koji s 2-3 metra promašuje prazna vrata.

U 62. minuti Hajduk dolazi do vodstva 2:1. Bule je oduzeo loptu na centru i pretrčao pola igrališta, obišao nekolicinu Zadrana, i loptu ispod vratara Kale smjestio u mrežu za 1:2. Zadrani su u 68. minuti izjednačili golom Grbeše, a uz pomoć Carevića, od kojeg se lopta odbila i prevarila vratara Balića. U 75. minuti, nakon silnih promašaja, Hajduk je uspio postići i treći pogodak i tako osvojiti tri boda. Korner je izveo Pralija, prebacio loptu na suprotnu stranu do Blatnjaka, koji je vratio povratnu loptu do Carevića, a Carević iz prve tukao i kroz šumu nogu loptu poslao u mrežu za 2:3.

U 90. minuti umalo veliko iznenađenje: Kordić je pogodio gredu.

Marko Marin

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije