Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
informer uoči ključne utakmice vatrenih

Srpski mediji opet negoduju: 'Skandal! Hrvati dostavili Uefi pjesme za meč s Italijom, jedna ima ustaške simbole'

Hamburg: Unatoč upozorenjima upaljene su baklje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
24.06.2024.
u 09:56

Hrvatski nogometni savez (HNS) navodno je dostavio Uefi popis pjesama za meč, među kojima je i pjesma "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona, koja, kako pišu Srbi, sadrži ustaške simbole.

Telegraf, jedan od najčitanijih medija u Srbiji, piše o navodnom "skandalu" uoči odlučujuće utakmice Hrvatske i Italije na Europskom prvenstvu. Naime, Hrvatski nogometni savez (HNS) navodno je dostavio Uefi popis pjesama za meč, među kojima je i pjesma "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona, koja, kako pišu Srbi, sadrži ustaške simbole.

"Skandal! Hrvati dostavili Uefi popis pjesama za meč s Italijom, a na listi je jedna s ustaškim simbolima", naslov je članka koji su Srbi postavili na prvo mjesto sportske rubrike na dan važne utakmice vatrenih. "Hrvatski navijači u Njemačkoj su podigli atmosferu na Europskom prvenstvu. Međutim, dogodio se i jedan skandal. HNS je dostavio UEFA-i popis pjesama koje bi se puštale prije utakmice s Italijom. Prethodno, pred utakmice protiv Španjolske i Albanije, navijači su se zagrijavali uz nove himne kao što su 'Najbolja kad je najteže' i 'Srce vatreno' Zaprešić Boysa", piše Telegraf.

"Ostale pjesme koje su se puštale na stadionu uključivale su hitove domaćih izvođača Miše Kovača, Doris Dragović, Prljavog kazališta, Colonije, Magazina, Tomislava Ivčića i Dalmatina. Ono što je zapravo izazvalo skandal je što su Hrvati dostavili popis pjesama za Italiju, a na njemu se nalazi pjesma Marka Perkovića Thompsona 'Lijepa li si', koja ima provokacija i ustaških simbola", dodaju. "Ono što ovu pesmu povezuje s ustašama je stih 'Herceg-Bosno, srce ponosno'", pojašnjavaju.

Podsjetimo, nogometne reprezentacije Hrvatske i Italije igrat će utakmicu posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Hrvatska treba pobjedu protiv Italije kako bi prošla u drugi krug Europskog prvenstva. Remi bi im ostavio male šanse zbog loše gol-razlike (-3). Pobjedom bi imala četiri boda i mogla bi završiti druga, pod uvjetom da Albanija ne pobijedi Španjolsku. Više o tim kalkulacijama čitajte ovdje.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Isklesana tijela vatrenih krase tetovaže: Sosa nosi DiCaprija, Brozović ima bombu, a Perišić novu

Hamburg: Unatoč upozorenjima upaljene su baklje
1/14

Komentara 13

Avatar Halid
Halid
12:05 24.06.2024.

Pjesma je predivna i meni draga jer promovira Bosnu i Hercegovinu više od bilo kojeg drugog hrvatskog kraja.

WL
WlanConnection
11:14 24.06.2024.

Kad se sjetim suza krene zamirisu uspomene svake stope rodnog kraja i narodnih obicaja Prepoznah ljepotu tvoju sto probudi ljubav moju kad sam s tobom srce moje kuca jace, veliko je Oj Zagoro, lijepa li si Slavonijo, zlatna ti sii Herceg-Bosno, srce ponosno Dalmacijo, more moje jedna dusa a nas dvoje pozdrav Liko, Velebita diko lijepa li si Kad Neretva moru krene ti se tada sjeti mene mojoj pjesmi budi tema za sve one kojih nema Ajde Istro i Zagorje podignimo sve tri boje zagrlimo se pred svima neka vide da nas ima

Avatar McDonald
McDonald
12:08 24.06.2024.

Bilo bi im bolje da nauce igrati nogomet, nego sto analiziraju stihove hrvatskih pjesama. Lijecenje kompleksa moze biti dug i bolan proces, a cak cesto i bez pozitivnog ishoda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije