LIGA PRVAKA

Srna: Duduu i meni očajnički treba pobjeda u LP-u!

\'Capitan Darijo Srna (C) and Mykola Ishchenko (L) of FC Shakhtar react after their pre-term victory in the Ukraine National football championship in Donetsk on May 7, 2011. Shakhtar beat Metalurg 2-0
AFP
19.10.2011.
u 08:06

Kapetan Šahtara i reprezentacije uputio najviše centaršuteva u LP-u, čak 14.

Eduardo da Silva i Darijo Srna pod pritiskom su koji god dres navuku, bilo kockasti ili narančasti. I dok su dva susreta u doigravanju s Turskom u studenome pitanje nacionalnog interesa, kiksati ne smiju u srijedu ni protiv ruskog Zenita. Njihov Šahtar na zadnjem je mjestu u skupini i ne pobijede li kod kuće Zenit, prošlogodišnji četvrtfinalist može se oprostiti od drugog kruga Lige prvaka. Bio bi to šok.

Pobijedila ih tek Barca

– Istina, bit će nam malo lakše jer igramo kod kuće, a u Donjecku zaista rijetko gubimo. Sada nam je pobjeda zaista nužna, trebamo je očajnički – kaže Srna aludirajući na to da su u posljednjih 15 utakmica kod kuće izgubili još lani, i to od kasnijeg budućeg prvaka Barcelone.

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije čak je i u slobodno vrijeme, kod kuće, proučavao utakmice Lige prvaka.

– Dečki iz Sankt Peterburga su zaista dobri. Kako sam imao vremena, gledao sam njihove stare utakmice.

Na Donbass areni u Donjecku susrest će se pobjednik Kupa Uefe iz 2009. godine Šahtar (domaćin) s pobjednikom tog natjecanja iz 2008. godine (Zenit).

– Za Zenit vjerojatno neće igrati napadač Keržakov, ali baš nas za to briga, to je njihov problem. Sumnjam da oni razbijaju glavu time što će nama nedostajati Rakitski – dodaje Srna, koji drži rekord Lige prvaka!

Metkovac je u prva dva kola najviše puta centrirao u šesnaesterac, učinio je to čak 14 puta u dva kola, u susretima protiv Porta i Apoela.

Wenger progledao

Kad smo već kod Dudua, njegov bivši trener, Arsenalov menadžer Arsene Wenger zamalo je ostao prazne svlačionice, a bez igrača bi se teško borio:

– Gotovo pola momčadi željelo je ljetos otići iz kluba! Čini mi se da je igračima važniji novac od trofeja – "progledao" je Wenger.

Gostuju na Velodromeu, kod Deschampsova Marseillea, koji nakon dobrog starta počinje kiksati u prvenstvu te bi pobjedom mogao preuzeti vrh skupine. Topnici nisu ispali iz skupine posljednjih 12 sezona.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
crokodil
09:43 19.10.2011.

@janez: Inace samo shit pises i glupe komentare dajes, da nas provociras, ali ovaj komentar ti je prvi, koji je cak malo blizu istine!

CU
cupus
13:03 19.10.2011.

Janez je dosadni streber..bio cinkaros u osnovnoj skoli [srednju nije ni zavrsio]

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije