Nogometaš godine

Srna je najzaslužniji što je Hrvatska na Euru

\'11.10.2011., stadion Kantrida, Rijeka - Kvalifikacije za EP u nogometu 2012., skupina F, Hrvatska - Latvija. Darijo Srna. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
25.12.2011.
u 08:43

Hajdučka priča, knjiga o Ivanu Gudelju i njegovoj zbog hepatitisa prerano prekinutoj karijeri, obilježila je godinu kada je riječ o sportskom izdavaštvu

Gudelj i autor knjige Blaž Duplančić rado su viđeni gosti na promocijama diljem Hrvatske, ali i Europe. Veliko nogometno ime prema svim procjenama u svoje vrijeme bio je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu i, da nije bilo bolesti, gotovo je sigurno da bi potpisao ugovor s Real Madridom. No, Gudelj je krenuo drugim putovima, nogomet teče njegovim venama i posvetio se radu s mlađim kategorijama.

A po njemu 2011. godinu od hrvatskih nogometaša obilježio je Darijo Srna, kapetan Hrvatske i Šahtara Gudeljev je broj jedan.

– Uopće nema dvojbi jer Srna je ostvario najbolje rezultate. Sa Šahtarom je igrao četvrtfinale Lige prvaka, prvak je Ukrajine. A nije lako s klubom izvan ovih top zemalja doći tako visoko. Što se reprezentacije tiče, tu je Srna za mene nedodirljiv. Kad je bilo najteže, kad reprezentacija nije imala svoj dan, Srna je bio tu da podigne ritam igre, unese borbenost. Za mene je on jedan od najzaslužnijih što je Hrvatska izborila nastup na prvenstvu Europe, a to je velika stvar – obrazlaže Gudelj.

Odmah iza njega stavio je Luku Modrića, koji briljira u Premiershipu.

– Nametnuo se u tako jakoj ligi, postao je jedan od najtraženijih svjetskih igrača. Nema dvojbi, Modrić je svjetska klasa, igrač kakav se rijetko rađa. Uvijek je na nivou, u konkurenciji sa svjetskom kremom izborio se za svoj status – objašnjava Gudelj svoj izbor.

Posebno je naglasio bundesligaški dvojac Ivan Perišić i Mario Mandžukić.

– Perišić igra u kontinuitetu, iz Belgije je otišao u Njemačku, ali to se nije osjetilo. Dapače, još je bolji. I bit će bolji iz utakmice u utakmicu. Mandžukić stalno zabija, prvi je igrač Wolfsburga, nametnuo se, postao je igrač bez kojeg se ne može – zaključio je Gudelj.

Ključne riječi

Komentara 7

DP
doktor PRIMARIJUS
13:14 25.12.2011.

GRUBI !! malo si pre grubo to izjavio,zna se da naši najbolje igraju protiv jakih repki A jaću skupinu nismo mogli dobit pazi kaj ti velim mi bu mo razvalilli proletili kroz skupinu

HR
hrvatin
13:36 25.12.2011.

Srna je odlican i koristan igrac,ali najzasluzniji za euro je Niko Kranjcar,a ako se gledaju samo dvije zadnje ustakmice protiv Turske,najzasluzniji je Corluka koji je u Istanbulu prvi gol savrseno namjestio kada je u mjestu okrenuo cuvara,a treci dao.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:53 25.12.2011.

Srna je najzaslužniji što je Hrvatska na Euru...... Možda... ali je isti bio jedan od najlošijih igrača u protekle tri godine blamaže bez igre repke.... i jedan od onih koji ima zacementirano mjesto u repki bez obzira koliko loše igrao. I bojim se da ćemo zažaliti što smo uopće tamo i otišli jer ćemo se vratiti podvijena repa nakon prvog kruga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije