Hrvatska

Srna još nije zaboravio lakat De Rossija iz lanjske Lige prvaka

'srna01_nnn_spo_130612'
''
14.06.2012.
u 13:34

U prvoj utakmici osmine finala Talijan je na lakat dočekao Srnu. Nije to vidio sudac Howard Webb koji će i danas dijeliti pravdu

Bit će veselo na travnjaku u Poznanju. Darijo Srna ima velikog dužnika u momčadi Italije, Danielle De Rossi ostao mu je u \"ugodnom\" sjećanju s utakmice osmine finala Lige prvaka u kojoj je Šahtar sa 3:0 u uzvratu svladao Romu i u ožujku prošle godine postigao povijesni uspjeh kluba. Tada ga je De Rossi, potkraj prvog poluvremena, nokautirao udarcem poput UFC borca. Srna je prolazio pokraj njega, a De Rossi ga je laktom složio na pod. Istina, Srna se prije toga poigravao s loptom, Šahtar je već vodio sa 1:0 i bilo je jasno da ide dalje. A De Rossi sve to nije mogao otrpjeti i divljački je nasrnuo na našeg reprezentativca. Ima još zanimljivih detalja, taj dvoboj sudio je Howard Webb, koji će se opet naći između Srne i De Rossija, i nije vidio udarac Talijana. Dapače, nakon što je Srni pružena pomoć, dao je žuti karton našem reprezentativcu.

– Nisam mogao vjerovati da mi daje karton, a De Rossiju ništa – govorio je tada Srna.

Dan poslije Uefa je, nakon pregledavanja snimke, pokrenula postupak protiv De Rossija i deset dana poslije kaznila ga s tri utakmice zabrane igranja, koje Talijan još odrađuje. Srna se jako dobro sjeća svega, ali to neće djelovati na njega. Obavljat će svoj posao na desnoj strani, a De Rossi neka se peče na laganoj vatrici kada krenu naši napadači.

Imao je De Rossi još problema zbog lakta kojim je pokušao Srni uljepšati lice. Izbornik Cesare Prandelli htio ga je potjerati iz reprezentacije jer je time prekršio kodeks časti. U tom Prandellijevu kodeksu, uz ostalo, ne dopušta se nasilništvo tijekom utakmice.

Inače, taj De Rossi nije nam u neugodnom sjećanju samo zbog laktarenja Srne. Na prvenstvu Europe za igrače do 21 godine u Njemačkoj 2004. godine njegovim pogotkom Italija je izbacila Hrvatsku iz natjecanja. U toj utakmici Srna nije igrao, ali s De Rossijem su se sučelili Eduardo i Niko Kranjčar.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:44 14.06.2012.

Ma bolje je da Srna to zaboravi jer inace ce zaraditi crveni karton ako hoce osvetu. Ako je Srna profesionalac i pravi hrvat onda nek to pokaze na terenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije