KAPETAN KOCKASTIH

Srna: Prodavao sam salatu, a onda si kupio tenisice!

'22.12.2011., Zagreb - U hotelu Westin odrzana je dodjela nagrada udruge navijaca hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni. Nagrade su dobili Mateo Kovacic, Aljosa Asanovic i Darijo Srna.  Photo: Petar G
'Petar Glebov/PIXSELL'
07.04.2012.
u 14:40

Konobar iz Metkovića stoji na tribini stadiona u Poznanju navijajući za kockaste na prvoj utakmici EP-a, protiv Iraca. Priznajte, vrlo realan scenarij. A upravo je Darijo Srna (29) tako mogao provesti 10. lipnja

– Da nisam krenuo za loptom, vjerojatno bih radio kao konobar u Metkoviću. U mom su gradu kafići na svakom koraku, svakih deset metara. Kafić, kafić, kafić... Međutim, taj posao nisam probao. Život nije bio nimalo lak u vrijeme rata kad sam odrastao. Moji su uzgajali rajčice, krastavce i salatu i prodavali ih. Radio sam i ja na štandu. A kad bi prijatelji prolazili, skrivao bih se da me ne primijete – ispričao je Srna u intervjuu koji je dao ruskom Sport Expressu uoči ukrajinskog derbija Šahtara i kijevskog Dinama.

Teme intervjua bile su više-manje nogometne, no mi smo izabrali one o kojima smo dosad malo znali.

– Kao klinac prodavao sam povrće, a od novca kupio sam si kopačke! Tata se naljutio, želio je da idem u školu, a ne da igram nogomet. Uzeo ih je i vratio u dućan. Nisam mogao vjerovati... Ipak, nakon nekog vremena, vratio se i kupio mi najbolje koje su tada imali, Adidasove.

Na intervju je došao sa kćerkicom Kasjom (1,5) koju ima u braku s Mirelom (28).

– Supruga se razboljela, pa sam dadilja. Ali, to mi nije problem, najbolji sam tata na svijetu! Iako imamo i dadilju, pomažem supruzi u svemu – dodaje Srna.

Prisjetio se i afere u kojoj su on, Olić i Balaban pobjegli iz kampa i otišli u disko.

– Za mene je ta epizoda bila sjajna škola. Srećom, to nije utjecalo na moj odnos s izbornikom Bilićem i danas sam kapetan.

Tko ima više tetovaža, vi ili izbornik?

– Mislim da ih ja imam više, pet ili šest. Imam tetovirano ime brata, žene i kćeri, te imena dvojice prijatelja, Danijela i Marija, s kojima sam počeo u Hajduku. Oni su vjerovali u mene.

U Istanbul, na finale Uefina kupa, poslali ste iz Zagreba čarter s navijačima. Koliko vas je to stajalo?

– Ne sjećam se, a nije to ni važno. Pozvao sam 125 ljudi, meni najbližih: majku, oca, prijatelje..., kako bih im zahvalio za sve što su učinili za mene. Išao sam tada pogledati i što se događa u kokpitu. Bilo je tiho. Držao sam ruke iza leđa, da nešto slučajno ne stisnem.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:08 07.04.2012.

prodavao sam salatu kupio si tenisice, igrao u hajduku sakhtaru, a kad se vratim u hrvatsku imam pravo na lijepu sportsku mirovinu, vecu od onih koji su uplacivali za nju.

OB
-obrisani-
16:37 07.04.2012.

Prodavao sam salatu, a onda si kupio tenisice a otkad uz svoje \"Prave\" prodajem nogometne utakmice mogu si kupiti mercedes i BMW !

AU
Augustiner
20:03 07.04.2012.

Evo..to je ono o čemu ja cijelo vrijeme pričam kao glavnom problemu u nas Hrvata...ma općenito u cijelom svijetu!! Koja je poruka čitateljima i javnosti sada?? Poruka je da se trebaš stidjet ako prodaješ salatu ili konobariš!! A svi kukaju kako nema posla i kako je kriza!! Skočio Srna iz opanka u cipele..ups patike i sad misli da je uhvatio Boga za bradu...i da nam može prodat \"Srnin poučak\"..koji glasi:\"tko se nije skrio, salatu ne prodaje\"!! Znači ako prodajem salatu moram se skrivat, ako dilam drogu, vozim dobar auto, moram se i mogu reklamirat!!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije