Liga prvaka

Srnin brat: Barca neće biti kraj za Darija u LP

\'Shakhtar Donetsk\'s Darijo Srna (R) challenges Braga\'s Paulo Cesar during their Champions League Group H soccer match at Donbass Arena stadium in Donetsk December 8, 2010.    REUTERS/Gleb Garanich
Reuters
06.04.2011.
u 08:44

Engleski mediji tvrde da jedino hrvatski napadač Eduardo da Silva može srušiti Barcelonu

U jednoj od svojih najvećih utakmica u karijeri Darijo Srna imat će veliku podršku s tribina Nou Campa. U Barcelonu je iz Zagreba poletjela skupina u kojoj je njegovih 25 prijatelja i poštovatelja, a predvodnik je Igor Štimac. Davno je napisano kako je odnos između njega i Srne baš obiteljski.

Obitelj će biti kod kuće

– Ovo je jedna od njegovih najvećih utakmica. Ne bih se usudio reći je li veća od onog finala Kupa Uefe, ali u svakom slučaja najveća je utakmica u Ligi prvaka. Zato sam želio biti u Barceloni na utakmici, da uživo pogledam Darija i Šahtar – kaže Štimac.

Ne dvoji da je Barcelona favorit, Guardiolina je momčad favorit protiv bilo koje svjetske ekipe, ali...

– Na Šahtaru je da se prikaže u najboljem mogućem svjetlu, da pokuša iznenaditi, pa u uzvratu što bude. Vjerujem u Darija i njegove suigrače, nije Šahtar tek tako došao u četvrtzavršnicu Lige prvaka. Šteta što su izvukli Barcelonu, protiv svake druge momčadi bili bi ravnopravan rival – kazao je Štimac.

A u Srninu Metkoviću cijeli će grad stiskati palčeve. Nema nekog organiziranog gledanja utakmice.

– Ljudi se skupe u kafićima i zajedno gledaju, ali to je sve spontano. Dogovore se i gledaju. I navijaju za Darija, naravno – kaže nam Darijev brat Renato.

Obitelj Srna neće ići u kafić, dvoboj protiv Barcelone gledat će kod kuće i čekati telefonski poziv. Darijo se uvijek nakon utakmice prvo javi kući.

Zabija svake 53 minute

– Skupimo se cijela obitelj i navijamo. Bit će žestoko, neka je Barcelona favorit, ali nije to sve gotovo. Uostalom, u Superkupu Šahtar je s Barcelonom ušao u produžetke, znači da imaju recept za njihovu igru. Sve nekako osjećam da ovi dvoboji s Barcelonom neće biti zadnje Darijeve utakmice ove sezone u Ligi prvaka, da će ih biti još – optimističan je Renato Srna.

Engleski Daily Mail označio je pak hrvatskog reprezentativca Eduarda kao čovjeka koji bi mogao srušiti Barcelonu. Dive se njegovoj statistici, za četiri gola u ovogodišnjoj Ligi prvaka trebalo mu je samo šest udaraca prema golu.

"Eduardova snaga s klupe daje Šahtarovu treneru Mircei Lucescuu vjeru da mogu proći dalje. Hrvat gol zabija svake 53 minute, a dva je dao i Arsenalu. Sasvim je jasno da Eduardo još posjeduje brzinu misli koja je uvjerila Arsenea Wengera da plati 7,5 milijuna funti za njegovo dovođenje 2007. godine, premda ga je lom gležnja nakon neslavnog starta Martina Taylora stajao brzine", piše Dail Mail.

Dodaju i da postoji pjesma koja zorno pokazuje kakav status 28-godišnji Hrvat ima među Šahtarovim navijačima. Ide ovako: 'Jebi se Messi, jebeš Ronalda, trebamo samo Eduarda'.

Ključne riječi

Komentara 4

HI
higuita
09:41 06.04.2011.

sad si mu brat a prije nego je postao nogometaš jesi li ga volio ko brata priznaj klošaru

MA
marlboro69
11:25 06.04.2011.

renato je \"gurao\" i kritizirao darija u mladosti dok je igrao jos u pionirima i kadetima neretve, zato ne laprdaj gluposti! to sto mu je on polubrat ne znaci da ga nije volio! renato je obican covjek i ne pati od luxuza poput drugih! ima kucu i polovan auto i radi za placu! ne stavljaj u isti kontekst renata i djabalebarose koji su postali srnini veliki prijatelji kada je postao prvotimac hajduka pa su se odmah dignuli u nebesa, a da ne govorim o onima koji su nakon sto je potpisao za sahtar odmah isli u ukrajinu i po metkovicu nosali sahtarovr dresove, oni kojima je ddarijo otvorio ugostiteljske objekte, kupovao automobile ....

Avatar cluesblues
cluesblues
12:01 06.04.2011.

lom gleznja? - pa dudu je imal vanjski prijelom obje kosti i samo srecom nije ostal dozivotni invalid....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije