POBJEDA ZA MIR

Štimac: Nema opuštanja, lipanj je bio koban za moje prethodnike

Štimac Perišić
Daniel Kasap/PIXSELL
04.06.2013.
u 14:06

- Trebat će nam i potpora publike i pozivam sve koji vole Hrvatsku da nas opet podrže, da budu pozitivni, kao i mnogo puta dosad - kaže Štimac.

Kako se bliži dvoboj sa Škotskom, izbornik Igor Štimac diže tenzije...

- Neću dopustiti opuštanje ni igračima, a bome ni medijima! Lipanj je bio koban za dvojicu mojih prethodnika, zbog lipanjskih “kikseva” propustili su odlaske na velika natjecanja. I pustite vi priče da Škoti dolaze oslabljeni, da nemaju motiva i slične gluposti! Poznajem njihova izbornika Gordona Strachana, bio je trener Coventryja kad sam igrao protiv njegove momčadi za Derby County, znam da je veliki borac i nikad se ne predaje. Štoviše, Strachan u Zagreb dolazi po pobjedu, u to budite uvjereni. Oni moraju u četiri preostale utakmice osvojiti četiri boda, kako ne bi pali u najlošiju skupinu prilikom izvlačenja za sljedeće kvalifikacije - kaže Štimac, ali i naglašava:

- No, sve će ipak ovisiti o nama! Dat ćemo sve od sebe, svjesni smo da nam ta utakmica donosi mirno ljeto uoči jesenskih odlučujućih utakmica u skupini. Trebat će nam i potpora publike i pozivam sve koji vole Hrvatsku da nas opet podrže, da budu pozitivni, kao i mnogo puta dosad - kaže Štimac.

Tko će zamijeniti “požutjele” Ćorluku i Modrića?

- Umjesto Ćorluke igrat će Gordon Schildenfeld, a za poziciju zadnjeg veznog konkuriraju Milan Badelj, Mateo Kovačić i Arijan Ademi, treninzi će ponuditi odgovor na taj upit - rekao je Štimac i dodao:

- Perišić je naš dijamant, sretni smo što je opet s nama i od njega mnogo očekujem protiv Škota!

A Perišić je rekao:

- Zdrav sam i spreman, zaigram li, opravdat ću izbornikovo povjerenje...

>> Reprezentativci posjetili nezbrinutu djecu i donijeli darove

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije