Predsjednik HNS-a

Šuker inspekciji: Zašto se bavite samo HNS-om i Dinamom?

Željko Jovanović, Davor Šuker
Goran Kovačić/PIXSELL
11.03.2014.
u 16:37

- Nogomet je biznis broj jedan u svijetu, a to se kod nas ne vidi, barem ne prema pomoći države, Vlade, lokalne uprave

Predsjednik Hrvatskog nogometnog Saveza Davor Šuker osvrnuo se na reakciju ministra Željka Jovanovića koji je poručio da se birokrati iz HNS-a, FIFA-e i UEFA-e moraju poštivati hrvatske zakone.

- Volio bih vidjeti nalaze sportske inspekcije i iz drugih klubova, a ne da se bave samo sa dva slučaja. Izjava Jovanovića? Svatko ima svoje mišljenje, respektiramo ga, no mi želimo gledati u budućnost, zanima nas jedino bolja situacija u nogometu. Apeliram da više pomažu nogometu, a ne da samo traže krivca u navijačima, sucima ili nekom trećem – rekao je Šuker i dodao:

- Fifa i Uefa su sve rekle, za mene je njihovo mišljenje zakon. A sportska inspekcija s toliko puno miješanja samo pravi razdor. Nažalost, oni rade samo na slučaju Dinama, Lokomotive i HNS-a.

Država ignorira nogomet

HNS je danas potpisao novi ugovor sa Zagrebačkom pivovarom, koji traje već 16 godina, te je po tome najdugovječniji u hrvatskom sportu. Plasmanom na SP prestale su sve brige za HNS, kockasti su najveći mamac za sponzore. Ali ne i za državu.

- Nogomet je biznis broj jedan u svijetu, a to se kod nas ne vidi, barem ne prema pomoći države, Vlade, lokalne uprave. Mi smo ponosni na svoj rad od 1998.godine na dalje, no trebamo dignuti glas i reći da ovako više ne ide, jer od Univerzijade se ne ulaže u nogomet. Imali smo želju napravit nacionalni stadion, ali državi to nije bilo dobro – naglasio je šef HNS-a.

Nema rata s MZOS

Na pitanje postoji li rat između HNS-a i Ministarstva zannosti obrazovanja i sporta, Šuker je odgovorio:

- Nema kod nas rata, rat je u Ukrajini i na Krimu. Želim samo da nam nogomet bude čist od huligana,da nema baklji, parola, sitnih interesa ulice. To je moja želja, borim se za to. Sigurno će sve to jednom i doći, ako ne prije onda za 20 godina, dok nas više ne bude.

>>Birokrati HNS-a, Uefe i Fife, prestanite se miješati u hrvatske zakone!

Komentara 10

Avatar jure23
jure23
17:38 11.03.2014.

stvarno kada će jovina i perina inspekcija u hajdug , kako netko može poslovati s dugom od 127 000 000 kn, ne isplaćivat plaće igračima i ljudima na održavanju, ali u hajdug se nesmije izgleda dirati važniji im je Dinamo.

BS
bstrabi2
10:13 12.03.2014.

Šuker barem ti znaš.Koji si igrao u Dinamu.Da e Dinamo uvjek bio trn u oku.U Jugoslaviji jer je na grbu imao šahovnicu.Jovanović zato i mrzi Dinamo.Nikom neće uspjet srušit Dinamo.Jer nisu ni do sad.Pa bilo tko na vlast da dođe...

DO
dobar
17:20 11.03.2014.

Ova vlada je unistila gospodarstvo unistila poljoprivredu jos jem ostao sport da se unisti do kraja onda ce Jova crveni doc na svoje. Svoju nesposobnost traze stalno u nekom drugom. Tko pametan bi investirao u Hrvatsku kad vidi tko je vodi i sto sve ovi u vlasti rade, morao bi biti potpuno lud da investira jer sto bi znacilo investirati u Hrvatsku da ces ostati bez svog novca jer ove hijene na vlasti odmah ce izmisliti novi zakon da ti otmu novac to je danasnja Hrvatska .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije