Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OZBILJAN PROBLEM'

Sumnja se u tajne dogovore na Euru: 'Pojavila se posebno mračna strana, traže se velike promjene'

Euro 2024 - Scotland v Hungary
Lee Smith/REUTERS
29.06.2024.
u 09:35

Kicker isto tako podsjeća da su Slovačka i Rumunjska znale da će obje proći ako u zadnjem međusobnom susretu odigraju neriješeno. Tako je i bilo i utakmica je završila 1:1. 'Postoji sumnja u tajne dogovore' javljaju Nijemci.

Njemački novinar Jörn Petersen, urednik uglednog medija Kicker, objavio je tekst pod naslovom 'Europsko prvenstvo treba proširiti, koliko god to boljelo'. Petersen dakle smatra da je problematičan planiran raspored križanja u osmini finala i dodaje da zbog toga trenutni Euro ima ozbiljan problem, odnosno nadodaje kako se pojavila posebno mračna strana na europskoj smotri u srijedu navečer. 

GALERIJA Jeličić više neće komentirati Euro na HRT-u

Euro 2024 - Scotland v Hungary
1/5

- Od kada je Uefa 2016. proširila broj sudionika Europskog prvenstva sa 16 na 24 momčadi, pojavila se tamna strana koja je u srijedu navečer bila posebno mračna - piše Kicker te navodi da je Mađarska u nedjelju, 23. lipnja, pobijedila Škotsku kasnim golom (1:0) u trećem kolu skupine A i zatim tri dana bila uvjerena da će joj tri boda biti dovoljna za prolazak skupine.

Ipak, Gruzija je šokirala favorizirani Portugal (2:0) u zadnjem susretu skupine H i tako uzela zadnje mjesto od najboljih trećeplasiranih. Mađarska je tako uz Hrvatsku ostala jedina reprezentacija koja je osvojila treće mjesto u skupini a da nije prošla dalje. Kicker isto tako podsjeća da su Slovačka i Rumunjska znale da će obje proći ako u zadnjem međusobnom susretu odigraju neriješeno. Tako je i bilo i utakmica je završila 1:1. 'Postoji sumnja u tajne dogovore' javljaju Nijemci. 

VEZANI ČLANCI:

- Povratak na 16 reprezentacija? To se neće dogoditi jer je ovaj Euro pokazao da tobože male reprezentacije mogu biti opasne - smatra Petersen, koji  predlaže proširenje na 32 reprezentacije kao jedino rješenje kako bi se moglo formirati osam skupina s po četiri reprezentacije, od kojih bi dvije prolazile dalje u nokaut fazu. 

Ključne riječi

Komentara 9

EJ
ejStef
09:50 29.06.2024.

Tako je, nemaju se što repke dogovarati međusobno, bez posrednika. Uvijek u to treba uključiti UEFAu i sudačku organizaciju, onda je to fer i prihvatljivo.

DA
DarthVader
10:42 29.06.2024.

Samo treba vratiti na 16 sudionika i sve pet. Ovo s 24 je jako lose, puno kalkuliranja i dogovora. Osim toga s 24 ekipe se pokazalo da mnogi nemaju sta tu raditi. I svakako treba reformirati zdrijeb po skupinama. Ovako imamo grupu smrti i vrlo lagane grupe kao ona s Deutschland. I satnice rasporediti, tako da i veliki poput Deutschland igraju u 15 sati. Tu ponizni ima 100%pravo. Sve u svemu lose prvenstvo. A o sucima nebi dalje komentirao.

AL
alkemičar
16:48 29.06.2024.

Ma da sad najbolje staviti 100 repki i nek se igra 6 mjeseci...treba napraviti da nitko ne zna s kim ce igrati u slijedecem kolu dok ne zavrsi trenutno kolo i onda izvlacenje protivnka i nasumicno krizanje skupina i tako u krug. Kad se sve zna unaprijed onda su i kalkulacije obicajena pojava i strategija kako ce se igrati da se sto dalje prode. Ovako nikad nezna se s kim ce tko igrati u slijedecem kolu pa se ne moze namjestati ni kalkulirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije