Kik-boksing

Tihana: Još ne vjerujem da sam doprvakinja Europe

'jirasekcrna_ska_sla_290909'
'Photoshop'
30.09.2009.
u 11:13

Osim srebra u disciplini light-contact, mlada reprezentativka uzela je i bronce u semi-contactu, pojedinačno i ekipno.

Pakrac opet ima razloga za slavlje! Hrvatska kik-boksing reprezentativka Tihana Jirasek, vratila se s Europskog prvenstva za kadete i juniore, održanom u Puli, s tri odličja oko vrata – jednim srebrom u light-contactu do 60 kilograma i dvije bronce u semi-contactu, pojedinačno do 60 kg i kao članica četveročlanog tima naše reprezentacije.

Nastavak je to odlične karijere mlade Pakračanke koja je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u talijanskom Napulju također bila druga, ali u disciplini semi-contact do 55 kilograma.

– Presretna sam! No, ovakav uspjeh sam i očekivala jer sam u odličnoj formi, ali ipak, biti doprvakinja Europe nije mala stvar – ističe Tihana dok se njen otac i trener Tihomir Jirasek samo ponosno smješkao naglasivši da su rezultati morali doći nakon mukotrpnog treniranja.

Nakon što je u petak osigurala dvije bronce, Jirasek je nastupila u dva polufinala i izborila jedno finale.

– U semi-contactu, inače svojoj jačoj kategoriji, Tihana je u poluzavršnici svladala vršnjakinju iz Rusije dok je u finalnoj borbi poražena od natjecateljice iz Irske na bodove (1:2). Tako se našla uz bok najboljih europskih kik-boksing cura – ističe trener Jirasek.

Već 7. studenog Jirasekovi odlaze na međunarodni turnir u Zagorju ob Savi (Slovenija), a od 11. do 13. prosinca domaćini su jednog od najvećih turnira u Europi, pakračkog "Croatia open final fighta".

– Očekujemo više od 1000 natjecatelja, a osim Tihane nastupit će i neke naše nove nade – Endi Schretter, Beatrice Sič, Valentino i Kristijan Paragi – najavio je Jirasek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije