Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA ODLUKE

Pašalić komentirao Talijane: 'Utakmica će biti teška, ali vidjeli smo slabosti. Iskoristit ćemo ih'

Neuruppin: Juranović i Pašalić na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
22.06.2024.
u 17:25

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak igra protiv Italije, a dva dana prije odlučujućeg susreta svoje misli su podijelili Mario Pašalić i Josip Juranović

Vatreni se pripremaju za ogled s Italijom, aktualnim europskim prvakom. Susret odluke u kojem ništa osim pobjede Hrvatskoj jednostavno - ne igra. Pobjeda nas vodi među 16 najboljih europskih momčadi, a u slučaju remija i poraza, stvari će biti gotove. Ponedjeljak, 21 sat u Leipzigu, vrijeme je to koje se s nestrpljenjem iščekuje.

Naši reprezentativci u nedjelju idu prema Leipzigu, ali tek oko 16 sati. Zadnji trening pred utakmicu odradit će u 11 sati u kampu, a tek se onda spremiti i zaputiti prema poprištu bitke. U Leipzigu će izbornik i jedan igrač odraditi tek one službene medijske dužnosti, press-konferencija vatrenih po programu je na rasporedu od 19.45 sati. Danas su se medijima u Neuruppinu obratili Mario Pašalić i Josip Juranović.

"Navijačima možemo samo zahvaljivati na tolikoj podršci, oni nikad neće iznevjeriti i razočarati i tako će, vjerujem, biti u ponedjeljak. Nadam se da ćemo se svi zajedno veseliti u ponedjeljak.Što se Italije tiče, protiv Albanije su bili puno bolji nego protiv Španjolske, ali nešto se pita i protivnika. Možemo se složiti da Španjolska spada u vrh favorita ovog natjecanja, nisu puno toga dozvolili Talijanima. Od Italije očekujem da će izaći dobro organizirani, bit će sigurno teška utakmica, ali vjerujem da ćemo biti spremni odgovoriti zahtjevima i da ćemo doći do prolaska skupine", rekao je uvodno Pašalić koji je ove sezone osvojio Europa ligu s Atalantom.

"Klupska forma... Ne znam kako je gledate, ona može biti svakakva, ali veliko natjecanje je motiv više da se dokažeš. Kad dođeš u kamp reprezentacije, to je nešto sasvim drukčije nego u klubu i u kampu reprezentacije sve počinje", komentirao je Juranović utjecaj klupske forme na igre tijekom Europskog prvenstva.

"Scamacca je vrhunski igrač i od njega sigurno prijeti opasnost, ali i od ostalih igrača. Imao je fantastičnu sezonu kod nas u Atalanti, zabijao je puno i bio je jedan od važnijih igrača. O reprezentaciji sam već rekao da je sjajna ekipa sa sjajnim trenerom. Vidjeli smo koje su im slabosti i gdje možemo odvesti utakmicu u našu korist", rekao je Pašalić o igri Italije protiv Španjolske pa komentirao i bolju igru protiv Albanije u drugom poluvremenu:

"Prve dvije utakmice nisu ispale kako smo mi željeli. Kako je izgledalo, nije bilo dobro. U nastavku smo utakmice s Albanijom smo bili bolji i nadam se da ćemo u ovoj zadnjoj utakmici imati pravi pristup od prve minute. Manje je važno tko će igrati, bitno je da mi budemo ti koji će se nametnuti."

Pošle su tri godine od pobjede protiv Škotske kada je Hrvatska uz puno borbe izborila prolazak. "Slična je situacija. To prvenstvo smo otvorili s porazom pa uzeli bod, kao i sad, i odlučivali smo u zadnjoj utakmici. Da, slična je situacija i nadam se da će biti jednaki ishod", kazao je vatreni.

Luciana Spallettija zovu kraljem taktike. Pašalić je upitan misli li da će nešto mijenjati u igri obzirom na to da im je za prolaz dovoljan i bod. "Većina Talijana su dobri taktičari, netko više, netko manje. Ne znam kako se postaviti da igraš na bod, teško je. Očekujem od njih da će tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni nešto mijenjati u odnosu na utakmicu sa Španjolskom, ali što će raditi - ne znam. Mi se moramo fokusirati na sebe", zaključio je Pašalić.

GALERIJA Hrvatski navijači već su stigli u Leipzig, čeka ih velika poslastica - kebab od jednog centa

Neuruppin: Juranović i Pašalić na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije
1/7

Komentara 3

AN
Antonio1952
18:21 22.06.2024.

Treba napravit izmjene i postavit najspremnije, a ne zasluzne ljubimce. Neznam zasto se stalno forsira rupa Sutalo, a Erlica nema nigdje. Juranovic takodje nebi trebao biti pred Stanisicem. Treba dati sansu Sucicu, Marcu Pasalicu koji jedini se ne boji opalit po golu. Jos imamo igraca koji bi trebali dobiti priliku, ali o tom odlucuje izbornik. Dosta je vise dodavanja na dva metra i vracanja lopte unazad do Livakovica. Radje odigrajte hrabro i izgubite ako treba, samo vise ne igrajte taj alibi nogomet.

Avatar Retro
Retro
20:20 22.06.2024.

Loše igraju na super brza krila i brzo iskorištavanje lopte u dubinu. Ali mi smo spori pa nam neće pomoći.

DU
Deleted user
20:02 22.06.2024.

Ivanu Knoll na gol!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije