Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME U RIJECI

Dalićevo otkriće: 'Stojim iza onoga što sam rekao, njih trojica i dalje su najbolji na svijetu'

Rijeka: Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
30.05.2024.
u 17:07

Pred novinare u press-zoni stadiona na Rujevici izašli su Riječanin i igrač čiju novu partiju u hrvatskom dresu navijači čekaju s nestrpljenjem

I ovoga četvrtka hrvatska nogometna reprezentacija trenirat će po ustaljenom ritmu u pripremama za Euro. Od 18 sati na glavnom terenu riječkog kampa na Rujevici izaći će izabranici Zlatka Dalića, ojačani nekim novim imenima. Nakon obveza u klubovima reprezentaciji su se na raspolaganje stavili Josip Stanišić i Ante Budimir. Dvojac iz Leverkusena, odnosno Osasune još je proteklog vikenda imao natjecateljske obveze. Stanišić je nakon titule s Bayerom uzeo i Kup, a Budimir je u zadnjem kolu zabio i pogodak za svoju momčad iz Pamplone.

Nešto ranije od treninga, točnije od 17.20 sati pred novinare su u press-sobi izašli Ivica Ivušić i Lovro Majer. Ivušić, rođeni Riječanin, iza sebe ima sezonu u ciparskom Pafosu, dok je Majer figurirao kao važna karika u njemačkom Wolfsburgu. Upravo je Majer oduševio na proljetnom prijateljskom turniru kojeg je Hrvatska osvojila u Kairu. Sada navijači vatrenih s nestrpljenjem očekuju novu partiju Majera, ali i Hrvatske. Ona će se dogoditi već u ponedjeljak, 3. lipnja kada Hrvatska na Rujevici dočekuje Sjevernu Makedoniju.

Izjave Ivušića i Majera mogli ste pratiti uz Večernji!

- Sezona je bila uspješna, uzeli smo taj trofej, koji su vlasnici priželjkivali. Što se mene tiče individualno, sjajno je nakon takve sezone doći u reprezentaciju i pripremati se za Euro - rekao je Ivušić na startu press-konferencije.

- Na klupskoj razini nismo ispunili očekivanja, bili smo daleko od rezultata koje smo očekivali, ali na individualnoj razini mogu biti zadovoljan - istaknuo je Majer pa dodao:

- Nogomet je momčadski sport, no statistički mogu biti zadovoljan. Puno sam napredovao ove sezone i to sam osjetio na zadnja dva, tri okupljanja s reprezentacijom.

Kakva će nam biti skupina u Njemačkoj?

- Skupina je možda najteža, čeka nas i jako nezgodna Albanija, no kad vidim nas, svi smo u jako dobroj formi, oni bi se trebali nas bojati, sve ovisi o nama, ali neće biti lako - rekao je Majer.

Ivušić će reći:

- Ići ćemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Španjolska i Italija jake reprezentacije, Albanija nagazna mina. Moramo biti koncentriratni u svakoj utakmici.

Nikada to nije bilo upitno, Majer će pomoći u reprezentaciji tamo gdje bude trebalo...

- Puno sam ja napredovao na desnom krilu u reprezentaciji, no što god će trebati igrati, nije problem. Mislim da sve mogu odraditi na jako dobroj razini.

Ivušić pak ima konkurenta u vidu Dominika Livakovića koji je neprijeporna "jedinica" vatrenih.

- Od velike važnosti je da smo homogeni. Mi golmani smo ekipa unutar ekipe. Zna se pozicija svakog golmana i koji je naš posao. Moramo biti spremni ako dođe prilika.

A imamo li i dalje najbolji vezni red na svijetu?

- I dalje stojim kod te izjave, no dolazi novo natjecanje, novo dokazivanje. Mislim da ćemo to pokazati još jednom - rekao je Majer.

Komentara 1

Avatar white socks
white socks
14:09 03.06.2024.

Mene jedino brine Vlašić, hoće li Modrić i ostali igrati je nebitno. Samo je bitno da Vlašić igra. Ništa drugo nije važno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije