NOGOMET - HAJDUK

Vatreni bi Ćiru, Grgić i Torcida ne

14.03.2002.
u 00:00

SPLIT - Premda je do kraja prvenstva ostalo još osam kola, premda se u dnu, samom dnu, duše onih najoptimističnijih krije nada da će Zagreb nekim čudom posustati i da će Hajduk ipak obraniti naslov, u upravi "bijelih" su se predali i sada razmišljaju o tome kako osvojiti drugo mjesto i barem na neki način spasiti potpuno promašenu sezonu. Istodobno s tim ciljem, uprava se žestoko okrenula prema ljetu i početku nove sezone. Prva je i osnovna stvar pronalaženje trenera, jer sadašnji trener Slaven Bilić, po vlastitim najavama, sigurno odlazi.

Istina, situacija je takva da ako Bilić poželi, može ostati na mjestu trenera, jer mu se nitko neće suprotstaviti. Uostalom, nitko ni do sada nije smogao snage reći mu da je nezadovoljan njegovim dosadašnjim radom. Vodeći ljudi Hajduka takve stvari reći će samo u povjerljivim razgovorima, i to kada ih se neće imenovati u javnosti.

Dakle, kao kandidat broj jedan za budućeg trenera Hajduka slovi Miroslav Ćiro Blažević. Svoga "tatu" guraju i silno žele četvorica "kockastih" - Igor Štimac, Aljoša Asanović, Slaven Bilić i Alen Bokšić. I tu je palo zrno razdora, jer se s Ćirinin dolaskom ne slaže ostali dio uprave predvođen predsjednikom kluba Brankom Grgićem, kojem leđa čvrsto drže veterani-upravitelji Ferante Colnago i Ante Žaja. Naime, Grgić i društvo plaše se reakcija splitske javnosti, čak su o Ćiri priupitali i čelnike Torcide, koji su Blaževiću spustili palac dolje.

Sada Grgić pokušava pronaći trenera koji bi mogao biti protuteža Ćiri Blaževiću. Kako se može čuti, vrlo je blizu rješenju. Toliko blizu da bi se već potkraj tjedna možda moglo znati ime novoga Hajdukova trenera. Naravno, to će izazvati nove turbulencije, jer se "vatreni" sigurno neće tako lako pomiriti s Grgićevim izborom. Ako predsjednik dovede "svog" trenera, "kockasti" će to shvatiti kao poraz.

U sjeni dolaska novog trenera, u odlasku je direktorski dvojac Fredi Fiorentini - Ivica Šurjak. Fiorentiniju, koji nekako preživljava, već je davno pripremljeno otpusno pismo. U novoj klupskoj strukturi njegovo mjesto je u omladinskoj školi, i to kao čovjeka zaduženog za izobrazbu trenera. U priči s Fiorentinijem nema dvojbi, on je Hajdukov vojnik i prihvatit će svaku odluku.

Veći je problem (ne)odlazak Ivice Šurjaka, sportskog direktora u zapećku. Naime, većinu poslova za koje je zadužen Šurjak, obavljaju Aljoša Asanović i Igor Štimac, tako da se Šuro osjetio odbačenim. Naravno, ima i njegove krivnje u svemu tome, jer se i nije pokušao izboriti za svoj status. Trenutačna razmišljanja sežu mu do podnošenja ostavke, a da ne ode nagovaraju ga Grgić i njegov dio ljudi, jer su u klub i došli na Šurjakovim leđima (prisjećanje na Skupštinu Hajduka kada je ustoličen Grgić, nap. a.). Sada bi mu uzvratili uslugu i za bezvoljnog Šurjaka traže "mjesto pod suncem".

O. Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije