Cedevita

Veber oduševljen: Na Sardiniju idu i navijači

cedevita
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
08.11.2013.
u 08:30

Rijetko viđen preokret i pobjeda nad Dinamom iz Sassarija izazvali euforiju. Igrači još nisu sudjelovali u takvoj utakmici, a Repeša, Mršić i Mamić jesu kada je Acina Hrvatska ispustila plus 19 na EP-u u Turskoj.

Košarkaši Cedevite izveli su protiv Dinama sa Sardinije rijetko viđen preokret. Neke su dionice iz te utakmice doista nešto nezaboravno. Deset minuta prije kraja Zagrepčani su zaostajali 20 koševa, a onda je Delaš tricom začeo seriju od 26:0. Posljednju četvrtinu cedevitaši su dobili sa 32:4 za pobjedu 94:83, a to sve raspametilo je i predsjednika kluba Mladena Vebera:

– Kakav preokret, od kidanja živaca do ekstaze! Oduševljen sam! Mladost ludost! Svaka im čast na borbenosti, ali i stožeru koji ih je uvjerio da se i onakav zaostatak može preokrenuti. Ovo je dobar razlog da na uzvrat na Sardinij, idemo čarterom i s navijačima!

Uz odlične role kapetana Sutona (17 koševa, 10 skokova), najboljeg defenzivca Ramljaka (15 koševa), probuđenog šutera Delaša (tri trice), energičnog Babića (tri trice), junak preokreta bio je Nolan Smith (14 koševa u posljednjih šest minuta), učenik Krzyzewskog na sveučilištu Duke:

– Prvi sam put dio ovakvog preokreta, dio ovako borbene momčadi. Trener stalno govori da ne posustajemo u obrani i da će iz toga proizaći i nešto dobro u napadu, i to se i dogodilo.

Ovakvo što nikad se nije dogodilo ni treneru Jasminu Repeši koji je na kraju još ganjao i koš-razliku.

– Pozvao sam time-out dvije i pol sekunde prije kraja jer nikad ne znaš koliko ti na kraju u krugovima može biti važna ona Smithova trica sa sirenom.

Doduše, bio je Repeša jednom u takvoj situaciji velikog preokreta u posljednjoj četvrtini, ali na gubitničkoj strani. U famoznoj utakmici četvrtfinala Eurobasketa 2001. u Turskoj protiv domaćina kada je protraćeno “plus 19” iz 27. minute. Jasko je tada bio pomoćnik Aci Petroviću, a u momčadi su bili današnji sportski direktor Matej Mamić i pomoćnik Veljko Mršić.

– Kao trener sam u Vareseu protiv Fortituda okrenuo minus 17 u zadnjih osam minuta, no kao igrač nisam ništa slično doživio – kaže Mršić, a tim-menadžer Mate Skelin bio je u sličnoj situaciji, ali bez hepienda.

– Kad sam bio igrač Krke, a trener nam je bio Spahija, trebali smo u Orthezu pobjedu od 16 razlike za prolaz u euroligaški Top 16. Mislim da smo u 30. minuti gubili 20-ak, a na koncu smo i dobili točno 16. No, dok smo se mi veselili, Fortitudo je dobio CSKA u Moskvi pa nismo prošli.

>> U Cedevitu dolazi Allan Ray, kojeg je Repeša već vodio
>> Kakav preokret! Cedevita bila na -20 pa srušila Sassari

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
09:02 08.11.2013.

cestitke ali ostanite na zemlji jer je 30 minuta bilo jako jako lose a sve ostalo se dogadja jednom u zivotu, ispucali ste kredit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije