NE STIŠAVA SE BURA

VIDEO Što to pokazuje? Izgubila od boksačice koju optužuju da je muškarac pa izvela viralan potez

Boxing - Women's 57kg - Semifinal
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/3
08.08.2024.
u 09:10

Isti je potez napravila i bugarska predstavnica Svetlana Staneva nakon poraza od Yu-ting u četvrtfinalu. Jasno, time su i jedna i druga pokazale protest znakom slova koje označuje prisutnost ženskih hormona u tijelu

Olimpijske igre bliže se kraju, a to znači da se u boksu, kao i u brojnim drugim sportovima već održavaju finalne borbe. Posebnu pažnju boks na ovim Igrama privlači zbog činjenice da se u Parizu natječu dvije boksačice koje su, nazovimo to tako, spolno ili rodno sporne. Alžirku Imane Khelif i predstavnicu Kineskog Tajpeha, Lin Yu-ting, podsjetimo, mnogi optužuju da su muškarci, a ranija testiranja pokazala su prisustvo muškog XY kromosoma u njihovim tijelima. Zbog toga se nisu mogle natjecati na lanjskom Svjetskom prvenstvu, ali Međunarodni olimpijski odbor dopustio im je natjecanje na OI.

Obje su, i Khelif i Yu-ting u finalima svojih kategorija. Khelif do 66 kilograma, Yu-ting do 57 kilograma. A baš je protivnica Yu-ting iz polufinala, Turkinja Esru Yildiz napravila viralan potez nakon njihove borbe. Poražena je nakon borbe čestitala pobjednici, a onda prstima napravila znak X i pokazivala ga publici.

Isti je potez napravila i bugarska predstavnica Svetlana Staneva nakon poraza od Yu-ting u četvrtfinalu. Jasno, time su i jedna i druga pokazale protest znakom slova koje označuje prisutnost ženskih hormona u tijelu. 

FOTO: Je li u slučaju Imane Khelif problem u tome što je žena?

Boxing - Women's 57kg - Semifinal
1/6

Komentara 4

VS
vrbe.sadim
09:52 08.08.2024.

Nije izgubila od boksačice, nego od boksača koji je savršeno svjestan kako u muškom boksu nema što tražiti.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:49 08.08.2024.

Najlošiji muški boksač bolji od najbolje ženske boksačice. Živjela jednakost spolova

DU
Deleted user
13:32 08.08.2024.

jel ona deklaraija za prava zena-JEST. Jesu li dobile veca prava-JESU. Sda neka ckome jer su im podvalili rog pod firmom jednakosti a drukale su za tu deklaraciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije