PROMO

Zabilježite datume: Sportsku 2022. otvara popularno zagrebačko natjecanje

Foto: Sport IT
1/4
PR
Autor
PR članak
28.12.2021.
u 08:00

U najgledanijoj utrci Svjetskog skijaškog kupa gledatelji će moći uživati i u siječnju 2022., kada će naš glavni grad ponovno postati svjetski skijaški epicentar

Nakon što je pandemija koronavirusa u 2020. godini opustošila sportski kalendar, ove se godine (barem po tom pitanju) većina toga vratilo u normalu te su 2021. obilježila brojna sportska uzbuđenja, a godina koja nam slijedi neće biti ništa manje uzbudljiva.

Dapače, 2022. možemo nazvati sportskom godinom. Zimske olimpijske igre, europska prvenstva u rukometu i vaterpolu te svjetska u atletici i nogometu samo su neka od uzbuđenja koja nam slijede, a kao i obično, početak te sportske 2022. obilježit će popularno svjetsko natjecanje koje se svake godine održava u Hrvatskoj – Snježna kraljica.

Zagreb je prvi glavni grad neke zemlje u kojemu su se organizirale utrke Svjetskog skijaškog kupa u alpskom skijanju i trenutno jedini u kojem se iste održavaju. Od 2005. kada je održana prvi put, utrka FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ svake godine u hrvatsku metropolu dovodi najbolje svjetske skijašice i skijaše te pridonosi siječanjskoj „živosti“.

Potvrda popularnosti diljem svijeta dolazi i od najjačih televizijskih postaja koje utrke prenose uživo u više od 20 zemalja, od kojih su brojne naša emitivna turistička tržišta, dok snimke, vijesti i reportaže obilaze još 50-ak zemalja svijeta. Na taj način slika sa Sljemena u živom prijenosu, putem snimki i reportaža dopire do više od 150 milijuna gledatelja. 

U najgledanijoj utrci Svjetskog skijaškog kupa gledatelji će moći uživati i u siječnju 2022., kada će naš glavni grad ponovno postati svjetski skijaški epicentar. Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša, a ove će ih godine ugostiti po 16., odnosno slalomaše po 13. put.

Najbolje svjetske slalomašice borit će se za krunu i titulu Snježne kraljice u utorak, 4. siječnja 2022. Start prve vožnje na rasporedu je u 12.30, dok druga vožnja počinje u 16.05 sati. Najbolji slalomaši sljemenskom će se stazom spustiti u srijedu, 5. siječnja 2022. kada će ponovno biti okrunjen sljemenski slalomski kralj. Oni će skijati Crvenim spustom u 15.30, kada počinje prva vožnja, te u 18.40 sati kada je na rasporedu druga sljemenska vožnja najboljih svjetskih slalomaša.

Iako će se zbog trenutne epidemiološke situacije nažalost utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy” i ove sezone održati bez gledatelja i gostiju, ljubitelji skijanja i dalje mogu bodriti i navijati za naše skijaše i skijašice tradicionalno na HRT2.

Unatoč epidemiji interes je stranih TV postaja za prijenos ovosezonskih utrka i dalje izniman. Naime, sljemenske utrke već godinama bilježe jednu od najvećih TV gledanosti među utrkama Svjetskog skijaškog kupa. Tako je, primjerice, sljemenska ženska utrka 2021. ostvarila najveću TV gledanost u prijenosima uživo od svih ženskih i muških utrka FIS Svjetskog kupa u sezoni 2020/2021. te je bila gledanija čak i od legendarnog spusta u Kitzbühelu. Budući da će zbog pandemije ljubitelji skijanja više vremena provesti u svojim domovima, očekuje se da će i ove sezone gledanost Snježne kraljice uživo biti iznimno velika.

Visoka gledanost i popularnost utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ ne čudi budući da sljemenske utrke nose niz posebnosti, među kojima je zasigurno i spektakularna ceremonija proglašenja tijekom koje pobjednica ženske i pobjednik muške slalomske utrke dobivaju kristalnu krunu izrađenu posebno za tu namjenu u Steklarni Rogaška.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?