Nakon izbora

Zaboravite kampove i obećanja, nogomet ostaje ista mutna bara

Nogomet
Pixsell
18.12.2010.
u 10:17

Mamić je od Markovića napravio manekena potpuno isto kao i od Barišića u Dinamu. A on će i dalje vući sve konce.

Zdravko Mamić je na kraju predbožićnog tjedna zapravo došao do najvažnije pobjede. Bez obzira na to što plavi puk plače i 40. godinu zaredom, što Dinamo još jednom nije uspio, za Mamića je zapravo puno važnije da je ostao apsolutni vladar u hrvatskom nogometu.

Šuker kao džoker

Naime, pobijedivši Štimca, Zdravko je osigurao nedodirljivost u svim nogometnim strukturama, osigurao je da Dinamo i dalje bude pod staklenim zvonom. Da je slavio Igor, sigurno bi bilo revanšizma, modri više ne bi bili jaki kao proteklog desetljeća.

Mamić je uložio sav svoj napor, sav trud da spasi Markovića. Agresivno je ušao u kampanju kada je shvatio da je Štimac opasan igrač, puno opasniji no što je to bio za igračkih dana. Znao je da su dva Muppeta, Marković i Srebrić, već prestari, da dišu na škrge. Bio je Markovićev glasnogovornik, još više bio je glavni lobist u toj utrci. Kada je Mamić shvatio da je Štimac pred vratima "raja", izvukao je posljednjeg džokera, u liku i djelu Davora Šukera. Najveći centarfor u hrvatskoj nogometnoj povijesti i ponajbolji igrač svih vremena bio je svojevrstan marketinški trik. Obećano mu je da će biti Markovićev nasljednik, a svojim je zaštitnim znakom zasigurno pokupio poneku simpatiju kod delegata skupštine. Jer kada se daje glas, lakše ga je zapravo dati Davoru Šukeru nego već ocvalom Vlatku Markoviću. I to je jedan od vrlo bitnih detalja u toj rovovskoj bitki. Tako je Mamić zapravo od Markovića napravio manekena kao što je to učinio od Mirka Barišića u Dinamu.

Sve po starom

Jučer je potpuno odahnuo i Slaven Bilić. Izbornik kockastih, koji ima lijepu prigodu plasirati se na Euro 2012., u slučaju da je pobijedio Štimac ipak bi osjećao pritisak, a Igor bi mu stalno puhao za vrat. Ovako, Marković ostaje, reprezentacija mu je ionako bila uvijek najvažnija, tako da Bilić mora samo nastaviti pobjeđivati.

Što se tiče nekakvog razvoja našeg nogometa, neće biti bitnijih pomaka. Kamp HNS-a se neće graditi, jer to je bio samo trik u predizbornoj kampanji, sustav natjecanja u HNL-u neće biti ni dugovječan niti sustavan, a država će se i dalje distancirati od vrha Hrvatskog nogometnog saveza. I dalje će hrvatski nogomet biti mutna bara, u kojoj će prevladavati laži i prijevare, a preživljavat će samo podobni.

Komentara 50

SW
swq
15:46 18.12.2010.

samo klikajte minuse, smeca purgerska,mamicevska

OB
-obrisani-
13:56 18.12.2010.

Zaboravite ono sve sto gosp.novinar Flak pise..Nije vredno tinte ....

OB
-obrisani-
13:39 18.12.2010.

Ooooooooooooo...komunisticka sloboda rijeci na djelu!!!!!!! Kamo nestadose komentari gospodo novinari???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije