Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO DA IGRAMO KOD KUĆE

Zovi samo zovi, vikalo je 30 tisuća ljudi. Sada slijedi invazija Hrvata na Leipzig

Hamburg: Navijači uoči početka utakmice Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/7
20.06.2024.
u 08:00

Navijači se sada lagano sele prema Leipzigu. Tražit će se ulaznica više, jer Hrvatska je još uvijek u igri za osminu finala, u igri za čak i drugo mjesto u skupini. Jedno je sigurno. Stadion na kojem je ne tako davno rasturao Joško Gvardiol, bit će premalen da primi sve naše navijače.

Kakvi šokovi u Hamburgu. Prvo je povela Albanija, pa smo preokrenuli na 2:1, da bi onda u sudačkoj nadoknaditi izgubili vrijedna dva boda, jer završilo je 2:2. Računica je sada jasna. Da bi Hrvatska prošla u osminu finala, mora u ponedjeljak pobijediti Italiju u Leipzigu. Svaki drugi rezultat znači da idemo doma. Dakle, neodlučeno neće biti dovoljno, pogotovo ne poraz.

Puno toga o raspletu ove naše skupine ovisit će o današnjoj utakmici Španjolska Italija, a čak i Albanija je još u igri za prolaz, naravno ako pobijedi furiju u posljednjem kolu. Može se čak dogoditi i da Italija, Španjolska, Albanija i Hrvatska imaju po četiri boda, pa da naši ispadnu zbog najlošije gol-razlike.

Baš kao u Berlinu, i na stadionu u Hamburgu hrvatski navijači imali su jučer prevlast na tribini. Po nekakvoj procjeni bilo ih je oko 30.000, u odnosu na 15.000 albanskih navijača. Zovi samo zovi odzvanjalo je Volkspark stadionom od prvih sekundi utakmice. Nisu ni albanski navijači bili tihi, ali mi smo bili bolji, jači, glasniji.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Hamburg: Navijači uoči početka utakmice Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/61

I onda šok, Albanija daje pogodak i našim navijačima trebalo je desetak minuta da dođu sebi. Ruku na srce, naši igrači nisu im davali povoda da ih poguraju s tribine. Igrali smo kao u onoj igri – ide maca oko tebe, pazi da te ne ogrebe. Tako su naši napadali, napadali, ali bez učinka. U drugom poluvremenu druga priča. Puno bolja igra bila je prepoznata od navijača koji su bili sve glasniji. Dodavali su gas, a igrači su to pratili na travnjaku. Kada smo postigli prvi, pa onda i drugi gol, tribine su eksplodirale.

Zovi samo zovi, odjekivalo je kilometrima daleko. Jedina zamjerka navijačima bile su baklje. Ne jedna, već nekoliko njih. Nepotrebno. Svaka baklja bit će velika kazna za Hrvatski nogometni savez. Navijači se sada lagano sele prema Leipzigu. Tražit će se ulaznica više, jer Hrvatska je još uvijek u igri za osminu finala, u igri za čak i drugo mjesto u skupini. Jedno je sigurno. Stadion na kojem je ne tako davno rasturao Joško Gvardiol, bit će premalen da primi sve naše navijače. Neka, zar tako nije bilo u Berlinu i Hamburgu... Leipzig će samo nastaviti tradiciju da naši nogometaši ovo europsko prvenstvo igraju kao da su doma, kao da igraju u Osijeku, Zagrebu, Splitu, Rijeci...

Standings provided by Sofascore

 
 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije