Nenad Šoštarić:

Zvali smo sve igračice koje vrijede i sada znamo tko želi igrati

27.09.2017.
u 12:15

Marta Žderić, vratarka Budućnosti, zahvalila se na pozivu i rekla da je vrijeme da brane mlađe premda ona ima samo 27 godina.

Rukometašice Hrvatske danas u dvorani Sutinska vrela (18 sati) kreću u novi ciklus kvalifikacija za odlazak na jedno veliko natjecanje. Budući da nas neće biti na Svjetskom prvenstvu krajem ove godine, imperativ je da se plasiramo barem na Europsko prvenstvo koje će se održati 2018. godine. S nama su u skupini Norveška, Ukrajina i Švicarska i prva dva sastava idu na EP.

– Bio bih sretniji da smo imali drukčiji raspored. Primjerice da u ožujku sljedeće godine igramo dvaput s Ukrajinkama, a ne dvaput s Norvežankama. No, što je, tu je. Za početak imamo kvalitetom najslabiju reprezentaciju u skupini, Švicarsku, i tu moramo osvojiti dva boda. Onda nas čeka za nekoliko dana dugačak put u Ukrajinu gdje ćemo pokušati ne izgubiti. Ukrajinke već godinama igraju u istom sastavu i sve njihove igračice igraju uglavnom u Europi – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske.

Je li ovo najjači naš sastav?

– Da. Barem što se tiče igračica koje žele igrati za Hrvatsku. Zvali smo redom sve igračice i izravno pitali žele li ili ne žele igrati za Hrvatsku. One koje žele su tu, one koje ne žele nisu – istaknuo je Šoštarić.

Andreja Penezić?

– Zvali smo je i rekla je da ima problema s leđima.

Žderić?

– Rekla je da je vrijeme da brane mlađe, a ima samo 27 godina – istaknuo je Šoštarić.

Kakva će biti suradnja sa Snježanom Petikom kao vašom pomoćnom trenericom?

– Odlična. Imam iste rukometne poglede. Uvažavali smo jedno drugo dok sam bio izbornik, a ona igračica. Mislim da će to funkcionirati jako dobro – zaključio je Šoštarić.

Komentara 2

Avatar southman
southman
14:13 27.09.2017.

Savez je svojim nerazumnim odlukama posebno na planu izbora izbornika i stalnim forsiranjem ravnoteže igranja za repku igraćica iz Podravke i Lokomotive u potpunosti izgubio svaki normalan kontakt a našim najboljim igračicama koje igraju vani. Sa Penezić, Bašić, Grubišić, Žderić bi bili među četiri u Europi, a ovako nismo sigurni niti da ćemo se plasirati.

SS
sokac sa drave
11:03 02.10.2017.

Gdje je sada veliko domoljublje i borba za nacionalni tim,sve samo laz,lopovi prevara.Nikada prije u bivsoj drzavi ni jedan nas sportas nije otkazao igrati za reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije