Gordan Maras:

'Nisam za premijera koji je kao božićni poklon – dok ne otvoriš, ne znaš tko je'

Gordan Maras
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
10.12.2015.
u 10:26

Maras je vrlo skeptičan prema ideji da premijer postane netko za koga u ovom trenutku nitko ne zna tko bi to bio

Ministra i potpredsjednika SDP-a Gordana Marasa novinari su danas pitali zašto misli da će idući tjedan biti konstituiran Sabor.

– Zato što je to dobro za hrvatske građane, zato što nema smisla da mjesec i pol dana nakon izbora mi nemamo konstituiran Sabor – rekao je Maras i dodao kako vjeruje da će nakon Sabora biti brzo formirana i Vlada.

Pitali smo ga misli li da će Sabor biti konstituiran u ponedjeljak ujutro, dakle, prije nego što šef SDP-a Zoran Milanović bude išao na konzultacije kod predsjednice RH.

– Na to pitanje mi je teško odgovoriti – rekao je Maras. 

Kaže da će Milanović biti premijer zato što lijeva koalicija uživa veću podršku zastupnika u Saboru i zato što građani kroz stranke odabiru Zorana Milanovića kao najboljeg kandidata za premijera. Rekao je da je vrlo skeptičan prema ideji da premijer postane netko za koga u ovom trenutku nitko ne zna tko bi to bio.

– Nisam za premijera koji je kao božićni poklon – dok ne otvoriš, ne znaš tko je – rekao je Maras.

Isto pitanje postavili smo ministru Arsenu Bauku – kada će biti konstituiran Sabor?

– Gospodin Leko je spominjao babu Vangu – rekao je Bauk, na što su ga novinari upozorili da će Maras rekao da će to biti idući tjedan.

– Onda vjerojatno on ima neke informacije – rekao je Bauk.

Bauk misli kako nije problem to što 15. 12. nastupa jednomjesečna ustavna saborska stanka. Svjestan je da će netko, kako kaže, između redova poslovnika, Ustava i zakona pronaći neki razlog koji mu trenutno ide u korist, ali on u tome ne vidi problem jer je i zadnji put Sabor 2011. godine bio konstituiran usred zimske stanke, 23. prosinca.

>> Gordan Maras: Uvjeren sam da će novi premijer biti Zoran Milanović

>> Zastupnici Mosta nisu imali tajni sastanak, puno je glasina i neistina u javnosti

Komentara 32

DU
Deleted user
11:03 10.12.2015.

Javio se stručnjak gospodin punoglavac,tvoji "uspjesi" su nam svima poznati pa ćemo pomno slušati tvoje izjave i prognoze.

19
1976Mi
11:00 10.12.2015.

Koda se tebe pita išta...

Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
11:01 10.12.2015.

Otkad je Alex Braun otišao ovom su opet dali da priča

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije