napravio kinez

Helikopter? Cijena sitnica – 9000 kuna!

helikopter
Reuters/PIXSELL
29.07.2013.
u 21:35

Ako je suditi po kućnom uratku 54-godišnjeg Kineza, svatko iole vješt u mehanici moći će sam kod kuće sastaviti letjelicu

Hoće li nakon tekstilnih radnika, poljoprivrednika, proizvođača igračaka... kosu zbog jeftinih kineske robe početi čupati i proizvođači helikoptera?

Ako je suditi po kućnom uratku 54-godišnjeg Kineza iz provincije Chongqing, ne samo da će cijene helikoptera – naravno, ne govorimo o vojnima ili superluksuznima – naglo pasti nego će i svatko iole vješt u mehanici sam kod kuće, slijedeći jednostavne upute kao za montažu namještaja, moći sastaviti svoju letjelicu. Wen Jiaguan iskoristio je svoje mehaničarsko iskustvo te prošlog vikenda predstavio svojevrstan helikopter.

Kaže da je na njemu radio više od tri mjeseca te uložio 1630 dolara (oko 9250 kuna). Helikopter dug 4,2 metra i visok 2,5 metara je “patchwork”, sastavljen od dijelova drugih vozila. Najviše je, kaže, koristio dijelove motocikala kojih u Kini ima u izobilju i rabljeni su prilično jeftini, a najviše novca potrošio je za automobilski motor. I taj, naravno, rabljen. Helikopter zaista jest poletio, no kakve su mu performanse, nije objavljeno. Vjerojatno bi se odvažniji usudili njime skočiti u dućan, ali za dulja putovanja... Ali to je Kina – kol’ko para, tol’ko muzike.

>> Paraglajdera na nepristupačnom terenu spašavali i helikopterom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije