budite oprezni

I za danas izdana upozorenja, postoji mogućnost bujičnih poplava. Uskoro stiže smirivanje

Nevrijeme protutnjalo Zagrebom
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/9
19.07.2021.
u 08:38

Od utorka pretežno suho i sunčano, na Jadranu uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas narančasto upozorenje za osječku i riječku regiju. Na istoku zemlje bit će nestabilno, pa će uz promjenjivu naoblaku biti kiše i lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom. Pritom u kratkom vremenu može pasti više od 50 litara po četvornom metru. 

U riječkoj regiji mogući su mjestimice olujni udari bure, podno južnog Velebita i orkanski. Najjači udari vjetra > 120 km/h. Tijekom prvog dijela dana prognozirane su i obilne oborine na području Gorskog Kotara, Like, središnje Hrvatske, Posavine, te Slavonije. Takav razvoj vremena može lokalno uzrokovati bujične i urbane pluvijalne poplave.

Video: Nevrijeme u Zagrebu

"Novi tjedan donosi postupnu stabilizaciju, ali još će u ponedjeljak, samo rijetko i utorak, ponegdje biti pljuskova, u Slavoniji, Baranji i Srijemu i obilnijih. Na Jadranu će puhati mjestimice jaka bura s olujnim udarima.

Od utorka pretežno suho i sunčano, na Jadranu uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak. I dok će uz more jutra i dalje biti topla, a dani većinom vrući - na kopnu će noćna vedrina i tišina za posljedicu imati svježa jutra, a dani će biti uglavnom ugodno topli, samo rijetko i vrući.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nogogaz
08:47 19.07.2021.

Hocemo i na Balkanu imat europske poplave? Samo Bog zna....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije