lopov u odori

Interventnom policajcu ukrali 90 metaka za službenu pušku

streljivo i oružje na krku (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
06.10.2012.
u 15:00

Prije nekoliko godina u toj je postrojbi ukraden pištolj. Istraga je provedena bez uspjeha

Od jednog pripadnika Interventne postrojbe Policijske uprave vukovarsko-srijemske županije prije nekoliko dana nestalo je devedeset komada streljiva za automatsku pušku koju duži taj policajac s pripadajućim okvirima. Neslužbene su to informacije iz Policijske uprave koje nam je potvrdio i glasnogovornik Policijske uprave Luka Barunčić.

– Istina je da imamo prijavljen nestanak streljiva, ali o detaljima ne možemo govoriti s obzirom na to da je istraga u tijeku, rekao je Barunčić.

Obili zaključanu kasetu

Izvor koji nam je i javio za nestanak streljiva kaže kako krađa vjerojatno ne bi niti bila otkrivena da nije ukradena tolika količina streljiva. Navodno su najavljena i određena kriminalistička vještačenja kako bi se kradljivac pronašao.

– Još je strašnije to što je streljivo ukrao vjerojatnije netko iznutra, odnosno neko od drugih pripadnika Interventne postrojbe. Očigledno je da imaju kradljivca u redovima. Bojim se i pomisliti što bi se moglo dogoditi da se dogodila nekakva krizna situacija i da je policajac na nju otišao s praznom puškom – rekao je naš sugovornik koji je želio ostati anoniman.

Dodao je kako streljivo stoji u kasetama u zgradi Interventne postrojbe u Nuštru i da je pod ključem, koji očigledno nije veća zapreka nekima iz postrojbe.

Municija na crnom tržištu

Interventni policajci u tim kasetama drže automatske puške koje zadužuju, a kratko naoružanje nose kućama. Iako se o daljnjoj sudbini ukradena streljiva ne može ništa precizno reći, naš sugovornik kaže i kako je moguće da će ono biti preprodano.

– To, nažalost, nije jedini takav slučaj. Prije nekoliko godina u istoj postrojbi zabilježen je i slučaj krađe jednog službenog pištolja. Provodila se istraga, ali pištolj nikada nije nađen niti se saznalo bilo što o njemu. Krađu sitnije i manje vrijedne opreme niti ne računam – prenosi nam naš sugovornik. Komentirajući tu tvrdnju Barunčić kaže da mu nije poznata krađa službenog pištolja i da bi to morao naknadno provjeriti.

>>Policiji u vrećicama predao više od 100 komada streljiva

Komentara 8

OR
orchard
15:25 06.10.2012.

Ta tkpo će kome ako ne svoj svome

BO
bolesnodrustvo
16:17 06.10.2012.

Hajde ti sad vjeruj policiji.

EX
excell
15:15 06.10.2012.

... i u policiji ima lopova specijalaca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije