PROMO

Izvannastavna aktivnost kojoj se djeca vesele!

Pavao Bobinac
26.08.2024.
u 16:05

15 godina Helen Doron škole u Hrvatskoj

Davne 2009. godine nacionalna franšizerka Danijela Haralović dovela je Helen Doron franšizu na hrvatsko tržište i otvorila prvu Helen Doron školu na Svetom Duhu. Zanimanje roditelja za ovu inovativnu metodu učenja jezika ubrzo je naraslo pa su se uskoro i u ostalim dijelovima Zagreba počele otvarati nove škole, a nedugo zatim to se proširilo i na ostatak Hrvatske.

Takav trend nastavio se i danas, pa petnaest godina kasnije prema Helen Doron metodi engleski jezik uči gotovo 8000 djece u čak 54 škole - od Varaždina na sjeveru, pa sve do sunčanog Dubrovnika, u Slavoniji, Istri, duž Dalmacije i ostalim kutovima Lijepe Naše. Ove jeseni čak 10 novih škola otvara svoja vrata u svijet učenja jezika, a neke, poput škole u Labinu prve su na cijelom području!

S godinama u Helen Doron školi ne raste samo broj škola i učenika već i broj franšizera koji su se zaljubili u ovu metodu i upustili u poduzetničke vode, kao i predanih učitelja iz svih dijelova Hrvatske (i svijeta) čiji je broj prešao velikih 100!

Od 2023. godine uz engleski jezik, u pojedinim Helen Doron školama mališani imaju priliku učiti i španjolski jezik prema istoj, globalno priznatoj metodi.

Foto: Mijo Vračević

Što ovu metodu učenja čini toliko jedinstvenom?

Helen Doron metoda temelji se na stvaranju pozitivnog i zabavnog okruženja koje omogućava djeci da brzo, jednostavno i lako usvoje strani jezik, kao što su usvojila svoj materinski jezik – prirodno, bez naglaska na gramatička pravila. Upravo zato, u Helen Doron školi jezik mogu početi usvajati i djeca već od navršena 3 mjeseca.

Metoda se temelji na dječjoj prirodnoj sposobnosti usvajanja jezika koja je najizraženija do djetetove sedme godine života, a nastava je obogaćena šarenim rekvizitima i zanimljivim aktivnostima koje učitelji i učiteljice pomno pripremaju za svaki tečaj. Na taj način učenicima olakšavaju razumijevanje i usvajanje određenih pojmova na engleskom i španjolskom jeziku.

Ovaj jedinstveni pristup podučavanju osmišljen je tako da potiče aktivno sudjelovanje i interakciju među učenicima, čineći proces učenja dinamičnim i zabavnim. U središte se stavlja dječja zaigranost, znatiželja i visoka razina energije pa su igre, ples i pjesmice ključni dijelovi nastave.

Foto: Matea Uranjek

Više od engleskog – vrijednosti za čitav život!

Ovim sloganom u Helen Doron školi žele naglasiti da djeca, osim jezika, usvajaju i vrijednosti koje će ih pratiti kroz odrastanje i kasnije u životu. Djecu se podučava dijeljenju, poštivanju starijih osoba, brizi za okoliš i sva živa bića, te ih se potiče da budu hrabra, strpljiva - i ono najvažnije, empatična i tolerantna.

Djeca su uključena u sve humanitarne aktivnosti u kojima rado sudjeluju, a na taj ih se način želi poticati da i oni svojim malim (ali velikim) djelima mogu činiti razliku – bilo da doniraju svoje igračke potrebitoj djeci, peku i prodaju kolačiće za ugrožene životinje ili izrađuju ukrase kojima podižu svijest o rijetkim bolestima.

Osim humanitarnih aktivnosti, u Helen Doron školi u središte se stavlja i briga o zdravlju i aktivnom načinu života pa se kroz godinu organiziraju razne radionice na otvorenom.

Ove su godine diljem Hrvatske održana i Helen Doron Champions sportska događanja i utrke koje su privukle više od 1000 djece.

Foto: Pavao Bobinac

Izvannastavna aktivnost kojoj se djeca vesele

Osim što bruse svoje jezične, kreativne i motoričke vještine, na nastavi u Helen Doron školi djeca se ponajprije zabavljaju i vesele svakom idućem satu. Nastava se odvija jednom tjedno u popodnevnim terminima, u grupama od maksimalno 8 djece što osigurava posvećenost učitelja i kvalitetu same nastave, ali i omogućuje više interakcije među djecom.

Nastavu mogu pohađati djeca u dobi od 3 mjeseca do 19 godina, a svaki je tečaj prilagođen njihovim jezičnim vještinama i interesima. Za stariju djecu omogućeno je besplatno testiranje razine poznavanja jezika kako bi ih se upisalo na odgovarajući tečaj, a postoji i mogućnost pripreme i polaganja Cambridge English ispita koji otvara mnoga vrata u obrazovnom i poslovnom svijetu.

Više informacija o Helen Doron školi možete pronaći na web stranici Helen Doron Hrvatska, a upisi za novu školsku 2024./2025.godinu su u tijeku. Svoje mjesto moguće je rezervirati na: https://helendoron.hr/upisi/.

Foto: Ana Holetić

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije