PROMO

Polazak u školu: Kako pripremiti dijete?

Enterobiotik® Junior
04.09.2024.
u 15:14

Polazak u školu - stres ili uzbuđenje?

Polazak u školu uzbudljivo je, ali i stresno razdoblje za djecu i roditelje. Kako bi se mališani što bolje pripremili za ono što ih čeka tijekom školske godine, angažman roditelja u ovom periodu od velike je važnosti.

Promjena okoline i svakodnevne rutine može izazvati nesigurnost kod djeteta, stoga je neophodna i psihička priprema djeteta za školu, koja između ostalog podrazumijeva i stvaranje pozitivne slike o školi. Priprema djeteta za školu nije samo emocionalni i psihički izazov, već i fizički. U tom razdoblju ključno je posvetiti pozornost jačanju imuniteta jer je dijete u kontaktu s mnogo više djece, što povećava rizik od infekcija. Jedan od ključnih čimbenika u očuvanju dobrog zdravlja je zdrav probavni trakt.

Crijevna mikrobiota i polazak u školu

Crijevna mikrobiota, koja predstavlja zajednicu mikroorganizama u našim crijevima, igra ključnu ulogu u formiranju i održavanju snažnog imunološkog sustava. Osim toga, studije su pokazale da su crijevna flora i mozak usko povezani. Zdrava mikrobiota pridonosi ne samo boljoj probavi i apsorpciji hranjivih tvari, već i boljem funkcioniranju osovine "crijeva-mozak". U stresnim situacijama, poput polaska u školu, neravnoteža u crijevnoj flori može dovesti do disbioze i simptoma poput proljeva. Zato je važno poduzeti preventivne mjere kako bi djeca u školsku godinu krenula zdrava i jaka organizma.

Jedan od ključnih koraka u pripremi djece za školu je uključivanje probiotika u njihovu prehranu. Probiotici su korisne bakterije koje pomažu u održavanju ravnoteže mikrobiote koja je ključna za prevenciju gastrointestinalnih infekcija, ali i bolesti dišnog sustava koje su česte u školskim grupama. Redovita uporaba probiotika može smanjiti rizik od želučanih problema, poboljšati apsorpciju hranjivih tvari i ojačati otpornost organizma na infekcije.

Kako odabrati pravi probiotik?

Pri odabiru probiotika za djecu iznimno je važno obratiti pozornost na kvalitetu samog pripravka jer su djeca posebno osjetljiva kategorija kojoj želimo pružiti najbolje. Nije svejedno koji ćemo probiotik dati djetetu, jer kvalitetan probiotik mora sadržavati dovoljan broj kolonija određenog soja probiotika koji je klinički ispitan i prilagođen djetetovom organizmu. Osim toga, dodatak minerala i vitamina u probiotičkom pripravku može dodatno pridonijeti jačanju imuniteta, čime se povećava zaštita djeteta od infekcija i osigurava optimalno zdravlje tijekom razdoblja rasta i razvoja.

Enterobiotik® Junior sadrži dozu od 15 milijardi živih stanica s dodatkom cinka, što pridonosi jačanju imuniteta i regulaciji crijevne flore djeteta. Zahvaljujući @TECH tehnologiji, Enterobiotik® Junior garantira točan broj živih stanica od 15 milijardi do kraja roka trajanja, što je od velike važnosti jer učinkovitost proizvoda ovisi i o broju kolonija koje se u njemu nalaze.

Više informacija potražite na https://probiotic.hr/ ,a proizvode možete pronaći u ljekarnama ili specijaliziranim prodavaonicama ili na www.abela.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije