Svađa lidera

J. Kosor: Tko ne dođe nije za EU Milanović: Tako je pričao Sanader

hdz (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
Autori: Anita Malenica, Jasmina Popović
26.10.2010.
u 11:30

Vlada je na zatvorenoj sjednici prihvatila očitovanje o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja premijerki Kosor i uputila ga Saboru.

Sastanak s čelnicima parlamentarnih stranaka održat će se u četvrtak. Oni koji su za pregovore i ulazak u EU doći će, a oni koji za to nisu, ne moraju se pojaviti – izjavila je Jadranka Kosor poručujući Kukuriku koaliciji i Zoranu Milanoviću da njihov najavljeni nedolazak zapravo znači da nisu za EU.

– Ali, i za njega mi je mrvicu previše i mržnje i prijezira te želje da se sve pretvori u prah i pepeo. No, svatko ima pravo na svoj stil, odnos prema ljudima i životu – kazala je.

Sanaderova praksa

– Jadno! Jadno! To je isto kao da ja kažem da onaj tko dođe na sastanak nije za Hrvatsku – odgovorio je Zoran Milanović.

Bio je to poslijepodnevni finale prepucavanja koje je počelo ujutro. Premijerka Kosor je, naime, za četvrtak točno u podne, dan nakon što će u Saboru biti glasano o povjerenju Vladi, pozvala čelnike parlamentarnih stranaka na sastanak “o svim aktivnostima vezanima za završetak pristupnih pregovora Hrvatske s EU”. Milanović je na taj poziv odgovorio žestokom ocjenom uime koalicije da u sazivanju sastanka vide prije svega marketinške, a ne državničke motive.

– U pozivu se ne navodi format sastanka. To je, nažalost, nastavak prakse vašeg prethodnika Sanadera – kaže Milanović i poziva je da neovisno o rezultatima glasanja na sjednici u Saboru pripremi jedan ozbiljniji sastanak o temi završetka pregovora.

Očito, jučerašnje iskrenje na relaciji Kosor – Milanović samo je uvod u sjednicu Sabora.

Obraćaju se biračima

– Naš posao je da otvorimo raspravu o ovoj vladi. Ne radi se o instrumentu detroniziranja vlasti. Naš je cilj obratiti se javnosti i reći što imamo – najavio je Milanović, a Zvonimir Mršić dodao da se SDP danas neće obraćati premijerki, nego građanima.

– Mi se sutra obraćamo biračima. Nama na sljedećim izborima treba nova vlada, a ne stečajni upravitelj - rekao je Mršić.

Ključne riječi

Komentara 194

SA
Santiago
16:07 26.10.2010.

Iskreno,muka me uhvati kad se sjetim da bi jednog dana ovaj Milanovic mogao postati premjer.Nema nikakvu viziju,niti jasnu strategiju

OB
-obrisani-
22:04 26.10.2010.

HDZ je generalissimusova staljinistička partija opasnih namjera, ali MIlanović ne bi trebao neprestano zatezati žicu!

DU
Deleted user
13:28 26.10.2010.

Zbog čega ih uopće zove. Ta bagra u zadnjih godinu i pol na sve načine nastoji zaustaviti pregovore. Jadranka im je dobro uvalila - jeb*** se vi s vašim izglasavanjem nepovjerenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije