Jadranka Kosor: 'Nema odgode primjene ZERP-a'

jkosor2-txt.gif
import
09.11.2007.
u 17:45

HDZ-ova kandidatkinja u prvoj izbornoj jedinici Jadranka Kosor danas je, tijekom predstavljanja izbornog programa na HTV-u, naglasila da je HDZ u proteklom mandatu ostvario sve predviđene programe, posebno kad je riječ o boljem životu za majke i umirovljenike te poboljšanju uvjeta za školovanje.

HDZ i za idući mandat nudi program na istim osnovama, kazala je Kosor.

Odgovarajući na HTV-ova standardizirana pitanja za izborne kandidate, Kosor je kazala kako će o ulasku Hrvatske u NATO odlučiti Sabor, u skladu s Ustavom, te kako za to nije potrebno raspisivanje referenduma.

Uvjerena je, međutim, da bi i referendum o tom pitanju završio pozitivnom odlukom, jer, kaže, sve više građana shvaća što to znači za sigurnost Hrvatske.

Naglasila je da neće biti odgode primjene Zaštićenoga ekološko-ribolovnog pojasa od 1. siječnja, izrazivši uvjerenje da njegova primjena neće naštetiti ulasku Hrvatske u EU.

Najavila je nastavak smanjivanja proračunskog deficita i reforme pravosuđa, te stvaranje društvene atmosfere s nultom stopom tolerancije na korupciju.

Usprotivila se prijedlogu uvođenja poreza na kapitalnu dobit, ističući da novi porezi nisu potrebni, budući da je HDZ-ova vlada uvela red u financije i da se proračun puni uredno.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije