kritika iz hdz-a

Jandroković: Zoran Milanović je bahat, agresivan i bezobrazan

Gordan Jandrokovic (1)
Robert Anic/PIXSELL
19.09.2012.
u 13:34

S danom zakašnjenja HDZ-ovci su odlučili reagirati i na jučerašnji aktualac, točnije na odgovore premijera Zorana Milanovića koje je upućivao njihovim zastupnicima

Iako već dva mjeseca traže da se sporazum Tuđman – Izetbegović ratificira dvotrećinskom većinom u Hrvatskom saboru, HDZ-ovci su izjavu premijera Zorana Milanovića na aktualcu da će se to tako i napraviti nazvali "slabosti, nesigurnosti, neznanjem, nesposobnošću".

– Od prvoga smo trenutka jasni da nećemo podržati ratifikaciju, kada kaže da se ide u dvotrećinsku većinu, to znači da se povlači, da nema snage provesti tu odluku, to znači da se boji i da želi odgovornost prebaciti na oporbu – ocijenili su HDZ-ovci koji ne žele govoriti o posljedicama koje dolaze nakon što se sporazum ne ratificira, nego samo ponavljaju kako o tome sada uopće ne treba govoriti jer ni Bosna i Hercegovina nije ratificirala sporazum.

S danom zakašnjenja odlučili su reagirati i na jučerašnji aktualac, točnije na odgovore premijera Zorana Milanovića koje je upućivao njihovim zastupnicima. Ni ovaj put nije se oglasio predsjednik stranke Tomislav Karamarko koji ni na samom aktualcu nije reagirao na napade na stranku. Oglasit će se, tvrde HDZ-ovci, jednom kasnije.

– Premijer Zoran Milanović jučer je bio bahat, agresivan, bezobrazan, očekivali smo nakon šest mjeseci što nismo imali aktualni sat da se bolje pripremio, jednog racionalnog, argumentiranog, civiliziranog i europskog Zorana Milanovića, kako se on predstavlja. Međutim, vidjeli smo ga u najgorem mogućem svjetlu, vidjeli smo ga kao predsjednika Vlade koji ne odgovara na pitanja, koji ne polemizira, ne iznosi argumente, već na jedan uvredljiv način komunicira sa zastupnicama i zastupnicima, iznosi uvrede osobne prirode – rekao je član predsjedništva HDZ-a i potpredsjednik Kluba Gordan Jandroković. Premijer je neke od zastupnika ponižavao, u svojim je nastupima uvrijedio čitav niz zastupnika, predstavnike pojedinih dijelova Hrvatske, a posebno je neprihvatljivo bilo ono što je govorio zastupniku Stieru – smatra on.

– Ako malo bolje pogledate, njegova poruka je ta: "Ti se nisi rodio u Hrvatskoj, nije te bilo ovdje, ne poznaješ Hrvatsku, to znači da je ne voliš". To govori čovjeku koji je bio jedan od najvažnijih ljudi u završetku pregovora o ulasku u EU, o čovjeku koji se ni na koji način nije okoristio nego je uložio sebe u izgradnju hrvatske države i završetak pregovora – nastavlja Jandroković te dodaje kako se tako onima koji bi se eventualno željeli vratiti šalje poruka "ne poznajete Hrvatsku, to znači da je ne volite, a ako je ne volite, onda vas tu i ne trebamo."

– Postavljam pitanje tko je taj Zoran Milanović da on može govoriti tako o ljudima, tko je on da može određivati tko voli, a tko ne voli Hrvatsku. Smatramo da je to bilo bez presedana do sada u Hrvatskom saboru – zaključio je Jandroković. Mislili su HDZ-ovci jučer napustiti sabornicu tijekom aktualca, ali ipak nisu.

– Smatramo da iza te bahatosti, agresije zapravo, stoji nesigurnost, stoji strah jer je Milanović jako svjestan da u ovih osam mjeseci nije ostvario nikakve rezultate, rezultati njegove vlade su porazni, pogotovo na planu gospodarstva – poručili su.

Komentara 148

DO
doktorica
19:18 19.09.2012.

gle tko to govori.....

ME
melkior007
13:40 19.09.2012.

Rugala se sova sjenici.Obojivi iz vladanja jedan.

LI
liburnik
18:59 19.09.2012.

Karamrko , nakon jučerašnjeg nokauta tvrdi vodimo 2:0 Svi su Srbi isti i oni pravoslavni i oni pokatolčeni imaju tendnciju prikazivanja poraza kao pobjedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije