Riječki SDP

Jovanović: "Tamo gdje je stao Ivo, nastavila je Jadranka"

Zeljko Jovanovic
Goran Kovačić/Pixsell
19.07.2011.
u 13:17

Povratak Sanadera za SDP je pravosudno, a ne političko pitanje. Jovanović je Vladu J. Kosor nazvao najgorom u 20 godina hrvatske neovisnosti

Povratak Ive Sanadera za SDP je pravosudno, a ne političko pitanje, kazao je danas u Rijeci SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić napominjući kako je bivšeg premijera Jadranka Kosor nekad branila “dušom i tijelom”. Sanader je premala lovina za razliku od onih “koje nam je ostavio u naslijeđe da vode državu”, rekao je Linićev stranački kolega Željko Jovanović. Nazivajući Vladu Jadranke Kosor najgorom u 20 godina hrvatske neovisnosti, Jovanović je kazao kako na kraju saborskog zasjedanja sa osjećajem gorčine u SDP-u mogu zaključiti da je izgubljena još jedna godina parlamentarne demokracije koja je po HDZ-ovu modelu bila i ostala obična sporedna glasačka mašina i ukras vlasti HDZ-a.

– Građani Hrvatske već su osam godina taoci promašene politike koju personificiraju Ivo Sanader i Jadranka Kosor. Prvo je Sanader okrao Hrvatsku uz pomoć J. Kosor i ostalih u vrhu HDZ-a, a tamo gdje je Ivo stao, nastavila je Jadranka čija su taština i samoljublje u kombinaciji s neznanjem i mediokritetstvom jednako štetni kao i Sanaderova korupcijska hobotnica – kazao je Jovanović ističući kako je vrhunac političke neodgovornosti, licemjerja i narcisoidnosti ponašanje J. Kosor zadnjih tjedana. Svi smo postali taoci Kosoričine osobne, sebične opsesije zbog koje namjerava odugovlačiti s izborima iz samo jednog razloga – da upravo ona potpiše pristupni sporazum – rekao je Jovanović uvjeren da će Hrvatska tako izgubiti dragocjene tjedne samo da bi se, kazao je,  “Kosor slikala kako stavlja potpis na pristupni ugovor”. Kome treba ta slika, osim njoj samoj, pita Jovanović i zaključuje kako bi jedina odgovorna politička odluka bila da je Sabor nastavio s radom još dva tjedna i donio preostale potrebne zakone što bi omogućilo izbore u zadnjem tjednu rujna ili prvom tjednu listopada.

– Umjesto toga idućih ćemo mjeseci gledati zujanje J. Kosor koja će sa svojim ministrima na račun poreznih obveznika voditi kampanju i kotrljati kamene temeljce po Hrvatskoj. Građani Hrvatske će tako još jednom financirati osobne i stranačke potrebe J. Kosor i ostalih u vrhu HDZ-a. Svi su oni učenici Ive Sanadera. Bezglavo jurenje i zujanje Hrvatskom prve pratilje na izboru za miss Lipika preko ugodne kavice s pravom misicom završit će na na sreću svih nas katastrofom Jadranke Kosor na izborima, bez obzira na datum, jer građani Hrvatske napokon imaju alternativu promašenoj politici koju je počeo Sanader, a dovršila Kosor – SDP i naš Savez za promjene – kazao je Jovanović. Dometnuo je kako će premijerki Kosor iz Rijeke poslati primjerak Ustava da dobro pročita što u njemu piše, a ako treba, organizirati i edukaciju kod najboljih stručnjaka za ustavno pravo.

– Jadranka Kosor je dokazala da ili nikad nije pročitala Ustav ili nije razumjela što čita – zaključio je Jovanović. Linić je još jednom podsjetio da je SDP kao oporbena  stranka imao i nudio rješenja za gospodarstvo. Sugerirali smo Vladi što treba promijeniti, a nakon preuzimanja vlasti, to ćemo i primijeniti, kazao je Linić. Zaključio je da je Hrvatska jedina koja u EU ulazi s padom BDP-a.

Ključne riječi
SDP

Komentara 40

NP
Nema Pravde
13:36 19.07.2011.

Jovanovicu... niste ni ti i tvoja \"partija\" nista bolji !

MI
mica1111
13:37 19.07.2011.

...jao ovaj Jovanović suklja sam otrov...kako mora teško živjeti s ovakvim čovjekom... ...pa čak ni koalicija nije za njega našla nikakvo mjesto u eventualnoj budućoj Vladi... ...taj jede sam sebe...

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
18:41 19.07.2011.

Pa naš je Sanader osobno ostavio posao Jadranki Kosor,a ona to i radi, pa što sad ovaj hoće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije