Ludo vrijeme

Jučer 20°C, a danas u Zagorju i Međimurju pao snijeg

Foto: Domagoj Sever/Crometeo.hr
1/2
17.02.2014.
u 13:52

U Slavoniji je i danas najtoplije i najsunčanije uz temperaturu iznad 10 stupnjeva

Nakon neobično tople nedjelje kad je popodnevna temperatura diljem unutrašnjosti bila između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva, a u Slavoniji čak i do 22°C, prošle noći sjeverozapadnu Hrvatsku zahvatila je hladna fronta, javlja Crometeo.hr.

U noćnim satima zapuhao je sjeverni vjetar, temperatura se snizila, a počele su i oborine. U početku većinom kao kiša, a na području Koprivnice bilo je i ledenih zrnaca. Rano jutros temperatura zraka u sjeverozapadnim je krajevima pala na 1 ili 2 Celzijeva stupnja što je bilo dovoljno da se snijeg spusti do nizina. Već od jutra na području Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije izmjenjuju se kiša i snijeg. U brdovitom području nakupilo se nekoliko centimetara bljuzge ili mokrog snijega, a malo se zabijelio i Varaždin. Budući da se hladni zrak zadržava nad krajnjim sjeverozapadnim krajevima, već u Koprivnici, Bjelovaru i Zagrebu riječ je samo o kiši.

U Slavoniji je i danas najtoplije i najsunčanije uz temperaturu iznad 10 stupnjeva.

Do kraja dana oborine će na sjeverozapadu postupno oslabjeti i prestati, a u Slavoniji će se naoblačiti pa će s kišom i sjeverozapadnim vjetrom i tamo osvježiti.

Na Jadranu je oblačnije na sjevernom dijelu, osobito na širem riječkom području ima kiše, ponegdje je palo više od 15 litara po četvornom metru. Južnije od Senja bilo je djelomično, ponegdje i pretežno sunčano uz jugo koje u Dalmaciji ima olujne udare. U Splitu su tako najjači udari juga bili više od 70, a na otoku Visu više od 90 km/h.

Foto: Valentino Barila/Crometeo.hr

FOTO: Valentino Barila/Crometeo.hr

Za razliku od unutrašnjosti zemlje, na Jadranu je toplo, u Dalmaciji ponegdje do visokih 18 Celzijevih stupnjeva.

Promjenu vremena na zapadu zemlje donijela je slabo izražena ciklona nad sjevernom Italijom koja se razvija na velikom frontalnom sustavu koji se pruža od Skandinavije do Maroka.

>> Za vikend sunčano, temperature i do 15°C

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije