PROMETNE NESREĆE

Kamionom pretjecao preko pune linije i usmrtio troje

04.07.2002.
u 00:00

* Liječnici se još bore za život Petra Marčetića (15) iz Zagreba, dvije godine starijeg brata poginulog Nikole. Poginuli su još Dragan Radostić (47) i Marijana Vukušić (28) iz Splita

GRAČAC - Troje mrtvih, među kojima i 13-godišnje dijete te 15-godišnjak u kritičnom stanju, stravičan je ishod teže nesreće prekjučer oko 19 sati blizu nadvožnjaka u Sučević Gragi na cesti Gračac - Knin. Poginuli su vozač "citroena xsare" Dragan Radostić (47) i suvozačica Marijana Vukušić (28) iz Splita, te Nikola Marčetić (13) iz Zagreba, a teže je ozlijeđen njegov brat Petar Marčetić (15), koji je na Dječjem odjelu intenzivne njege splitske bolnice Firule u Splitu i još je u kritičnom stanju.

- Dječak je još životno ugrožen, ozlijeđeni su mu glava, obje ruke, noge, pluća i jetra, pa je sediran, tj. strojno ventilira. Kirurzi i anesteziolozi posljednjih 12 sati borili su se za njegov život na Odjelu kirurgije - rekla nam je jučer dežurna liječnica na Dječjem odjelu JIL-a.

"Citroen xsara", u kojem su bila i dva dječaka, kretao se iz smjera Gračaca prema Kninu, a sudario se s teretnim MAN-om iz suprotnog smjera.

Kako smo neslužbeno doznali, vozač teretnjaka pretjecao je preko pune linije i izazvao izravni sudar. Vozač kamiona Željko K. (35) iz Sv. Ivana Zeline nije ozlijeđen, a dobio je kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće. Promet državnom cestom kod Gračaca prekjučer se odvijao obilazno preko Obrovca i Benkovca od 19.25 do 22.35 sata. (rb)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije