Dan fakulteta

Na sisačkom fakultetu uskoro i prvi studij industrijske ekologije

\'06.12.2010., Sisak - Na Metalurskom fakultetu u Sisku odrzana je promocija novih diplomanata ovog fakulteta. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
06.12.2010.
u 17:36

Želimo mlade privući i novim programima studija ljevarstva i metalnih materijala, rekao je na svečanoj sjednici dekan prof. dr. Faruk Unkić

Metalurgija je prva gospodarska grana koja se oporavlja nakon ekonomske krize. Proizvodnja čelika u svijetu u 10 mjeseci ove godine porasla je 19,4 posto, a u Hrvatskoj, zahvaljujući ponajprije novoj sisačkoj čeličani, čak 127,2 posto.

Tri nova programa

Takva su kretanja i kod sisačkih metalurga izazvala optimizam izražen na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća uz Dan Metalurškog fakulteta i promociju 12 novih diplomanata.

– Naša je zadaća da kod mladih pobudimo veće zanimanje za studije u Sisku. Vjerujem da ćemo ih privući i novim programima studija ljevarstva, metalnih materijala i industrijske ekologije. Osim toga, više pozornosti moramo posvetiti općem podizanju razine znanja, istraživačkom i znanstvenom radu, nabavi suvremena opreme, transferu znanja i povezanosti s gospodarstvom – rekao je na svečanoj sjednici dekan Metalurškog fakulteta prof. dr. Faruk Unkić.

Svjesni da čak 60 posto svih materijala koji se koriste u svijetu predstavljaju metali, od kojih je čak 90 posto čelik, upravo završeni studenti očekuju da će uskoro dati svoj doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Prvi sisački prvostupnici

– Široki spektar znanja pruža nam i veću mogućnost zapošljavanja. Vjerujem da neće biti problema pri pronalasku posla, ako ne u metalurgiji, onda u srodnim djelatnostima – kaže Renata Crnogorac.

Njen kolega Ante Crnjac korisnik je stipendije požeške ljevaonice Plamen, pa već sada nema brige o zaposlenju. Kaže kako je više nego zadovoljan stečenim znanjima i nastavlja studij još dvije godine.

Zvanje sveučilišnog prvostupnika inženjera metalurgije još su stekli Barbara Bišćan, Tin Brlić, Tomislav Jaić, Almir Mehinović, Svjetlana Mirilović i Tomislav Rupčić. Diplomirani inženjeri metalurgije postali su Benjamin Čondić, Nikolina Ivković, Andreja Petrović i Ivica Šipuš.

Dobitnici Dekanove nagrade su Dalibor Petrović, student 2. godine, Tin Brlić i Ante Crnjac. Za doprinos nastavi i razvoju fakulteta 26 djelatnika primilo je zahvalnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije