Kvar na uređajima

Nakon naleta vlaka u Bjelovaru ozljedama podlegla i putnica

Željeznička nesreća u Bjelovaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/13
29.12.2015.
u 13:38

Zbog otklanjanja kvara nisu se oglasili zvučni i svjetlosni uređaji za davanje znakova o nailasku vlaka

Dan nakon što je u Bjelovaru putnički vlak na pružnom prijelazu naletio na kombi pun putnika pri čemu je na mjestu poginuo vozač, u utorak ujutro je u bjelovarskoj bolnici ozljedama podlegla i njegova suputnica, izvijestila je policija.

Vlak, koji je vozio na relaciji Bjelovar-Križevci, u ponedjeljak je oko 13.20 sati naletio na kombi Renault Trafic koje je potom odbačen na betonsku ogradu obiteljske kuće.

Na mjestu nesreće poginuo je 42-godišnji vozač, a danas u jutarnjim satima u bjelovarskoj bolnici zbog zadobivenih ozljeda preminula je i 52-godišnja putnica iz vozila.

U nesreći je teško ozlijeđeno i troje putnika iz kombija: 75-godišnjakinja, 76-godišnjakinja i 56-godišnjak, dok su lakše ozlijeđeni 31-godišnjak i 22-godišnjakinja. Prve informacije govorile su da su u nesreći ozlijeđene dvije osobe. Vlak je po neslužbenim podacima naletio na taksi kombi.

Policija je utvrdila da su polubranici na pružnom prijelazu bili podignuti te da zvučni i svjetlosni uređaji za davanje znakova o nailasku vlaka također nisu bili u funkciji zbog otklanjanja kvara.  

Prema neslužbenim podacima koje je objavio lokalni portal “Zvono.eu“ do prometne nesreće je došlo kada 39-godišnji strojovođa nije zaustavio vlak ispred pružnog prijelaza unatoč pisanom nalogu da je pružni prijelaz u Malim Sredicama neosiguran zbog kvara polubranika.

Očevid je vodila zamjenica iz bjelovarskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Policija je najavila da će nakon utvrđivanja svih okolnosti nesreće podnijeti pismena nadležnom državnom odvjetništvu.

>> Stravična nesreća u Bjelovaru: Jedna osoba poginula u naletu vlaka na kombi

Ključne riječi

Komentara 6

NE
Neutralac
18:42 29.12.2015.

U ovakvim slucajevima policija stalno dezura na tom prijelazu dok ga se ne popravi... sam sam svjedok toga kad sam bio vani..... tako je to u civiliziranim drustvima....

TR
trunjo
18:10 29.12.2015.

pa da...opće je poznata stvar da VLAKOVI staju i strojovođe gledaju lijevo desno da li ide auto....Pokušava se prebaciti krivica na strojovođu a ne na "sposobnu" upravu koja je da je bilo volje i stručnosti mogla izbjeći ovo na gro načina(postoje načini...ali ne u HR)...Moja sučut obiteljima

DU
Deleted user
21:23 29.12.2015.

Iskrena sućut stradalima. Hitna ostavka ili smjena cijele uprave HŽ-a i smjena načelnika Policijske uprave Bjelovar (kak' ono piše, sigurnost i povjerenje???) zbog igranja, nažalost, tuđim životima. Nije li logika i razum nalagala da se osigura pružni prijelaz s neispravnom signalizacijom? Strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije