Brojevi 060 plodno su tlo za prevarante

Nijedne registrirane seksi linije, a puni ih oglasnici

19.10.2005.
u 17:12

"Plavuša voli strasnije", "Sexy special" ili "I na vlaku se može" reklame su koje svakodnevno bodu oči u domaćim tiskovinama i oglasnicima. Uz fotku gole prsate "manekenke" u tim malim oglasima objavljen je predbroj 060, koji treba nazvati u potrazi za telefonskim razgovorima xxx vrste.

Ti su oglasi ilegalni, ali eto, ipak postoje, unatoč jasnom slovu zakona koje ih zabranjuje. Jer Zakon o telekomunikacijama zbori da za rad na uslugama 060 ne smiju biti registrirani oni koji pružaju seksi usluge. Ipak, siguran i iskušan način na koji vlasnici tih linija ignoriraju zakon jest registracija pod lažnim imenom.

Zarada nije zanemariva minuta poziva za uživanciju u pohoti preko žice stoji od 1,69 do gotovo sedam kuna. A biznis očito cvate s obzirom na to da je 1996. godine, kada su linije 060 počele raditi, usluge nudilo samo 20 linija. Ove godine, usporedbe radi, usluge nudi 710 brojeva, a registrirana su 144 davatelja usluga. Najviše davatelja prijavilo je astrološke usluge, zatim psihopomoć te različite savjetodavne usluge.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije