Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenađeni slabim rezultatima

Nižu se reakcije razočarenja u MOST-u: 'Nina Skočak nas je nadmašila, to je kao da se Grašo kandidirao'

Zagreb: Doček izbornih rezultata za Europski parlament u stožeru MOST-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/22
09.06.2024.
u 22:54

Most iznenađen slabim rezultatima na izborima.

Na izborima za Europski parlament, prema prvim izlaznim anketama HDZ je osvojio najviše glasova s 33,74% što im donosi šest mandata. Slijede SDP i partneri s 27,81% (četiri mandata), Domovinski pokret s 8,67% (jedan mandat) i Možemo! s 5,84% (jedan mandat).

Među iznenađenjima izbora je lista Nine Skočak, koja je dobila podršku od 4,57%, što je više od koalicijske liste predvođene Mostom koja je osvojila 3,57%. U neformalnim razgovorima unutar Mosta, članovi su izrazili iznenađenje i razočaranje rezultatima.

"Prije izbora smo se šalili kako će nas Nina Skočak pobijediti, a sad nas je stvarno pobijedila. Ne možemo vjerovati da je s TikTokom došla do takvih rezultata. To je kao da se Petar Grašo kandidirao za izbore," komentirali su neki članovi Mosta.

VEZANI ČLANCI: 

Nositelj liste Mosta, Božo Petrov, preuzeo je odgovornost za neuspjeh, rekavši: "Što se tiče toga što je pošlo po krivo, mislim da sam najviše kriv jer sam vodio cijelu kampanju. Imali smo jednu pozitivnu kampanju, nismo muljali, nismo pričali o drugima. Građani su odlučili drugačije."

Most je predizbornim anketama imao predviđen jedan mandat, no izlazne ankete su pokazale drugačiju sliku, što je dodatno pojačalo razočaranje u stranci.

>>> FOTO Atmosfera u stožeru MOST-a

Zagreb: Doček izbornih rezultata za Europski parlament u stožeru MOST-a
1/35

 

Ključne riječi

Komentara 9

GU
gumenakita
05:02 10.06.2024.

Bozo palamudi godinama jedno te isto,covjece probudi se i kreni,zalosno

DU
Duupin
05:54 10.06.2024.

Grmojica nestao, što se dogodi s velikim pravednikom jel netko zna?

TO
tomislav10
08:08 10.06.2024.

SDP dobio za 6 postotaka manje glasova od HDZ-a, ali HDZ je dobio 50% više zastupnika... zanimljivo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije