PROMO

Podrška malim poduzetnicima za uspješniju lokalnu zajednicu i konkurentnost na međunarodnom tržištu

HPB
06.09.2024.
u 10:04

HPB kontinuirano usmjerava značajne resurse u financiranje malih i srednjih poduzeća u različitim djelatnostima te je 2023. plasirala 162 milijuna eura za potpore klijentima

Iz godine u godinu raste broj malih i srednjih poduzeća, čime se otvaraju nove mogućnosti zapošljavanja i razvitka, s visokim potencijalom rasta malog gospodarstva i jačanja uloge u ukupnom gospodarstvu Hrvatske. HPB kratkoročnom i dugoročnom financijskom podrškom proizvodnji kvalitetnih domaćih poljoprivrednih proizvoda potiče prepoznatljivost i na međunarodnom tržištu, što Hrvatsku plasira visoko na ljestvici destinacija s očuvanom lokalnom tradicijom.

Kako bi svojim klijentima diljem Hrvatske bila na raspolaganju, Banka posluje kroz mrežu od 66 centara, 12 regionalnih i 17 poduzetničkih centara, a suradnjom s Hrvatskom poštom stvoren je najveći distributivni kanal bankarskih usluga.

Zbog značaja za Hrvatsku, razvoj poljoprivrede zaslužuje posebno mjesto i u bankarskoj ponudi te njezinoj savjetodavnoj ulozi i potporama. Domaćim poljoprivrednicima tako se nude kratkoročni poljoprivredni krediti s rokom otplate do 12 mjeseci i s dinamikom otplate prilagođenom specifičnim poslovnim zahtjevima. Banka prepoznaje kako se potrebe poljoprivrednika prilagođavaju tržišnim uzusima, kao i njihovim ambicijama te je osmislila i program dugoročnog financiranja s Agro kreditima na rok otplate do 10 godina, uz poček od 12 mjeseci za dugoročne nasade, kupnju i uređenje zemljišta, gospodarske te poslovne objekte i opremu, strojeve, alate, poljoprivrednu mehanizaciju, kupnju ili povećanje osnovnog stada ili jata.

HPB kao jedina domaća banka među top 5 banaka u Hrvatskoj kontinuirano doprinosi gospodarstvu kroz poticanje malih i srednjih investicijskih projekata te sudjelovanjem u specijaliziranim programima kreditiranja u suradnji s gradovima, županijama i ministarstvima, kao i s HBOR-om, HAMAG BICRO-om i međunarodnim kreditorima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije