PROMO

Značajan doprinos HPB-a jačanju poljoprivredne djelatnosti

HPB
06.09.2024.
u 10:04

Financijska rješenja za realizaciju poslovnih planova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Svjesna značaja malog i srednjeg poduzetništva za ukupno gospodarstvo Hrvatske, HPB svojim specijaliziranim programima financiranja, posebnim kreditnim linijama i savjetodavnom ulogom potiče njegov razvoj te sve veću pažnju pridaje kreditiranju poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Domaćim poljoprivrednicima HPB nudi kratkoročne i dugoročne kredite prilagođene njihovim poslovnim planovima i ambicijama te strateški podupire aktivnosti razvitka svih dijelova Hrvatske, s osobitim obzirom na područja od posebne državne skrbi.

Jedan od primjera potpore OPG-ima je i laminačko gospodarstvo Drago Kovažik, čija je primarna djelatnost proizvodnja mlijeka. Godišnje na svojoj suvremeno tehnološki opremljenoj farmi od 110 muznih krava i 30 komada tovne junadi, proizvedu preko 900 tisuća litara mlijeka. Svi su članovi obitelji podjednako uključeni u poljoprivredne aktivnosti te obrađuju 186 hektara zemlje.

Dugoročna financijska potpora realizirana uz subvenciju kamate od Bjelovarsko - bilogorske županije, primjer je uspješne međuinstitucionalne suradnje koja je posebno značajna u poljoprivredi jer donosi i potporu konkretnom poljoprivredniku i određenoj poljoprivrednoj djelatnosti i daljnjem razvoju Hrvatske, kao zemlje koja brine o svojoj poljoprivredi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije