OPG ZLATA VRIJEDAN

Nagrada za najbolji OPG odlazi u Donju Petričku! 'Kad su nas prozvali, bili smo u šoku'

Lekenik: Dodjela nagrada OPG Zlata vrijedan
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/84
12.09.2024.
u 22:11

Na večeras održanoj svečanoj dodjeli u dvorcu Jurjevec u Lekeniku nagradu Đurđici i Josipu Trgovac uručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Josip Dabro od kojeg su primili ček na 4000 eura

Obitelj Trgovac iz Donje Petričke, sela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, koja se bavi proizvodnjom mlijeka već 40 godina i ima farmu krava, pobjednici su 11. izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvoZlata vrijedan. Na večeras održanoj svečanoj dodjeli u dvorcu Jurjevec u Lekeniku nagradu Đurđici i Josipu Trgovac uručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Josip Dabro od kojeg su primili ček na 4000 eura.

- Kad su nas prozvali, muž je rekao ja sam sad u šoku, a i ja sam bila – kazala je nakon dodjele Đurđica. Drugo mjesto pripalo je gospodarstvu obitelji Zorić iz Erduta koji se bave ekološkim ratarstvom te voćarstvom kao i proizvodnjom rakija. Direktorica poduzetničkog centra Zagreb 2. Hrvatske poštanske banke, Iva Rilje, nagradu – ček na 3000 eura – predala  je Josipi Zorić.

Lekenik: Dodjela nagrada OPG Zlata vrijedan
1/81

- Možda i ja ove godine odem na more – kasnije je komentirala.  Među finalistima ovogodišnjeg izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo kojeg već jedanaest godina provode Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, a partner projekta je Hrvatska radiotelevizija, Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljalo je gospodarstvo "Zure" obitelji Batistić. U konkurenciji od 21 gospodarstava – svaku županiju te Grad Zagreb predstavljala je po jedna obitelj poljoprivrednika – ovi su vinari iz Lumbarde na Korčuli bili treći. Nagradu u iznosu od 2000 eura Ivanu Batistiću uručila je Silvana Mrvelj, direktorica prodaje Večernjeg lista.
O troje prvoplasiranih odlučio je deveteročlani žiri izbora kojim je predsjedala pomoćnica glavnog urednika Večernjeg lista Mirjana Žižić. Žiri je među troje mladih poljoprivrednika koji su ušli u završnicu izbora odabrao i najbolju mladu nadu u poljoprivredu. Ta je laskava titula, kao i ček na 2000 eura, pripala 26– godišnjem Valentinu Cmrk iz Brezničkog Huma, proizvođaču kozjeg mlijeka. Njemu je nagradu uručio Jan Marinac, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednika. 

Najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo birali su i čitatelji Večernjeg lista koji su najviše glasova dali poljoprivrednom obrtu 4-D iz Đelekovca koji se bavi ratarstvom. Dobitnik Denis Loparić je ček na 1000 eura primio od glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića. 

S obzirom na to da tehnologija omogućuje i do 50 posto ušteda te značajno smanjuje vrijeme rada, pomaže u boljoj prilagodbi klimatskim promjenama, smanjenju utjecaja na okoliš te održivoj proizvodnji ove je godine u izbor za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo uvedena i nagrada SMART OPG 4.0. Dobio ju je Josip Maričević  iz Slobodnice kod koji se na svome gospodarstvu bavi stočarstvom i ratarstvom. Uručila mu ju je Žana Lovrić, direktorica nabave prehrane u SPAR-u, generalnim pokroviteljom izbora koji ovim projektom potiče razvoj poduzetništva i podržava mlade poljoprivrednike. Svi su ovogodišnji finalisti dobili e-pretplatu na Večernji list. 

Uzvanike su kroz program su vodili Doris Pinčić i Duško Čulić, a u glazbenom dijelu programa u dvorcu Jurjevec nastupili su Indira, Mate Grgat i klapa "Kolapjanke". Kako je bilo na svečanoj završnici 11. izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan, pogledajte u nedjelju u 15.35 sati na Drugom programu HTV-a. 
 

Komentara 1

OO
Ooooooopići
23:27 12.09.2024.

Hrvatska država a na čelu sa izdajicama odnosno slugama Brisela sustavno uništava svaki OPG. Ustanimo protiv najvećeg zla u povjesti čovječanstva!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije