Zločin u Rusiji

“Prijatelj iz Srbije stalno je vikao na dobru Ruskinju”

anna belogolova
Foto: Anton Ficko/VLM
1/3
01.06.2011.
u 11:00

Bogatašicu iz Sankt Peterburga mrtvu je pronašla kći (10). Pokraj nje je ležao Srbin s kojim je očito bila u vezi

U svojoj luksuznoj vili u Sankt Peterburgu u Rusiji, prema pisanju tamošnjih medija, prije 10-ak dana ubijena je liječnica i vlasnica lanca ljekarni Ana Belogolova (41). Njeno beživotno tijelo u spavaćoj je sobi pronašla desetogodišnja kći Marta. 

Mlada Ruskinja atraktivna izgleda poznata je hrvatskoj javnosti po kupnji vrijednih nekretnina, prvo vile u Opatiji prije sedam godina, a onda i hotela Park u Crikvenici početkom 2006. godine. Za svo to vrijeme uz njeno se ime nisu vezali nikakvi skandali, barem ne u Hrvatskoj.

Našla majku u lokvi krvi

Prema dostupnim informacijama, kći Ane Belogolove Marta s guvernantom je otišla u šetnju u jutarnjim satima. Istodobno se u vili u kojoj su živjele odvijala drama s krvavim epilogom. Naime, vrativši se kući, Martu je prenerazio prizor u spavaćoj sobi u kojoj je svu u krvi našla majku i pokraj nje, također u krvi, njena prijatelja iz Srbije s kojim je nesretna mlada bogatašica živjela posljednjih nekoliko godina. On je preživio, prema vlastitom kazivanju, napad više kriminalaca, dok su rane koje je zadobila Belogolova bile mnogo teže.

Pronalazak okrvavljenih dijelova odjeće u kupaonici i stroju za pranje rublja na cijelu su priču bacili drugo svjetlo, a dozi nevjerice navodno je pridonijelo i oproštajno pismo Belogolove. Neslužbeno, jedan od kolega Ane Belogolove rekao nam je kako nema govora o mafijaškoj egzekuciji kakve su česte u Rusiji, nego je najvjerojatnije riječ o zločinu iz strasti. Navodno je Srbijanca s kojim je živjela Belogolava mučila ljubomora.

Belogolovu kao dobru gošću, ne pretjeranih zahtjeva, znaju u mnogim restoranima u Voloskom i Opatiji, u koje je s kćeri često dolazila, a znala je na ručak ili večeru doći i s prijateljem iz Srbije. Konobari pamte da nikad nije odlazila bez pristojne napojnice, od stotinjak kuna, a jedan od njih kazao nam je jučer da je, za razliku od Belogolove, njen prijatelj bio bezobrazan i neugodan.

Vikao pred gostima

– Bahato se ponašao, bio je onako “pun sebe”. govorilo se da ima neki biznis u Rusiji. Kad bi popio čašu više, s njim je znalo biti problema, nije ga bilo briga što je restoran pun, glasno je vikao na gospođu – ispričao nam je jedan opatijski konobar.

Sama Belogolova, od prvog razgovora za hrvatske medije koji smo s njomvodili još u srpnju 2006. godine pa do nedavnih razgovora, odlučno je odbijala bilo kakvu vezu s prljavim novcem kao izvorom njezina bogatstva od kojega je financirala i kupnje nekretnina u Hrvatskoj. Uvijek nam je ponavljala da je u Hrvatsku, točnije Istru prvi puta s obitelji došla na ljetovanje 2004. godine i odmah se u nju zaljubila na prvi pogled.

U Opatiji je pronašla vilu po svojoj mjeri, kupila ju i osnovala poduzeće Inula, dok ju je u Crikvenicu dovela želja za bavljenje zdravstvenim turizmom. Hotel Park kupila je od Hrvatskog fonda za privatizaciju u proljeće 2006. godine za pet milijuna eura, a još najmanje toliko, do sedam milijuna eura, planirala je uložiti u temeljito preuređenje kako bi od objekta s tri zvjezdice napravila odredište za zahtjevnije goste.

Obnova nikad nije počela jer se ispostavilo da su grad Crikvenica i država vlasnici 10, odnosno 100 četvornih metara zemljišta oko hotela. Postupak otkupa oduljio se u nedogled pa je Belogolova otpustila 30-ak radnika, dok je hotel propada već tri godine.

Inače, riječ je objektu sa 124 sobe, 5 apartmana, restoranom za 250 osoba i terasom za 80 osoba. Od mora glavne gradske crikveničke plaže dijeli ga samo park. Pod imenom Istra bio je u vlasništvu bivše JNA, a nakon što ga je preuzeo MORH, promijenio mu ime i u nj smjestio prognanike iz Vukovara, 2005. godine odlučio ga je prodati HFP.

Komentara 50

VE
velikazmija
10:47 02.06.2011.

samo pitajte kamoćeš -- ako ne znate----

OB
-obrisani-
11:27 01.06.2011.

kad imaš posla sa srbinom tako završiš ?

DU
Deleted user
11:22 01.06.2011.

Zao mi je djeteta, ali za nju samu mogu upotrijebiti staru poslovicu: \"Tko s djavolom tikve sadi, same mu se o glavu razbijaju!\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije