AL SHIFA U GAZI

Ravnatelj bolnice za VL: 'Dronovi pucaju na svakoga tko izađe, tijela jedu psi lutalice i štakori'

12.11.2023.
u 19:28

Prosvjednici traže primirje barem na tri dana kako bi se uspjela obaviti razmjena jer se boje da će u kopnenoj operaciji i žestokom bombardiranju njihovi najmiliji poginuti

Ključne riječi

Komentara 48

BE
Berlioz
00:06 13.11.2023.

Ako bolnicu upotrebljavaš kao vojni objekt ona više nije pod međunarodnom zaštitom. Mir su imali do sedmog listopada a onda su masakrom nad 1400 osoba i to na brutalan srednjevjekovni način započeli rat. Sad bi primirje da se zaštite od očekivane reakcije nakon njihove brutalnosti. Priče o tisućama ubijene djece i civila su bajke osmišljene u Hamasovom propagandnom centru. Izrael treba nastaviti s akcijom dok u potpunosti ne uništi terorističku infrastrukturu i same teroriste. Nemojmo zaboraviti da su Hamasove vođe otvoreno najavile da će nastaviti s napadima na Izrael do njegovog potpunog uništenja i da ovo nije bila zadnja akcija. Nema pregovora s teroristima.

ED
edgar2
19:50 12.11.2023.

Članak 19. Četvrte ženevske konvencije izričito kaže ovo: “Zaštita na koju civilne bolnice imaju pravo neće prestati osim ako se ne iskoriste za počinjenje, izvan svojih humanitarnih dužnosti, djela štetnih za neprijatelja.” Hamas je, prema odredbama međunarodnog prava, strana čije su akcije uklonile bolnicu al-Shifa iz vrlo specifičnih pravila Ženevske konvencije u vezi sa zajedničkim zahtjevom da se bolnice drže izvan sukoba.

BJ
bjmaro
23:20 12.11.2023.

Interesantno da najveće antife, borci za prava raznih rasa , ljubitelji prirode i i prava Pigmejaca postaju antisemiti i zaboravljaju da je takva logika dovela do ubijanja 6 mln Zidova. Pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije