Slavonski Brod jedini pravaški grad u Hrvatskoj - Duspara bolji u promilima

18.05.2009.
u 01:57

Sudeći prema privremenim neslužbenim rezultatima DIP-a objavljenima u ponoć, Brođani su dobili gradonačelnika dok će Novogradiščani prvog čovjeka birati 31. svibnja u drugom izbornom krugu.

Dosadašnji slavonskobrodski gradonačelnik i kandidat HSP-a Mirko Duspara dobio je tijesnih 50,05 posto glasova, što mu osigurava pobjedu dok je njegov glavni protukandidat, hadezeovac Nikica Stevanović pridobio povjerenje 20,57 posto birača izašlih na 46 od 49 birališta.

– Oduševljen sam što su Brođani prepoznali ono što smo radili u protekle četiri godine i što su nam poklonili gotovo plebiscitarno povjerenje – rekao je Duspara okružen brojnim članovima i simpatizerima HSP-a, stranke koja je dobila 39,99 posto u Gradskom vijeću. S druge strane, bitka za mjesto gradonačelnika Nove Gradiške puno je neizvjesnija. SDP-ov kandidat Josip Vuković osvojio je 34,88 posto glasova u prvom krugu izbora, a njegov protukandidat u drugom krugu 31. svibnja bit će Krunoslav Glavač, kandidat koalicije HDZ-HSS-HSU koji je dobio povjerenje 33,25 posto birača.

Ni u Gradskom vijeću ne postoji stranka koja je osvojila apsolutnu većinu glasova jer je SDP dobio povjerenje 30,95 posto, a HDZ 28,68 posto te će si za prevlast tražiti koalicijske partnere. (B. K.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije