Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PADALA SU STABLA

Snažno nevrijeme pogodilo dio Njemačke: Nastao kaos u prometu, brojne ulice potopljene

njemačka policija
REUTERS/Angelika Warmuth/Ilustracija
28.06.2024.
u 10:22

Njemačka meteorološka služba (DWD) već je u srijedu proglasila četvrtu razinu upozorenja na vremenske nepogode za jug Baden-Württemberga

Snažno nevrijeme pogodilo je jučer dijelove Njemačke. Pod vodom su bile brojne ulice, podrumi i vozila, a potopljen je i stadion. Vatrogasna jedinica u Hamburgu istaknula je kako je u svega nekoliko sati bilo više od 600 intervencija. Srušene grane i stabala uzrokovali su zastoje u prometu te je bila zatvorena željeznička ruta između Hamburga i Bremena.

U Dresdenu je grom udario u supermarket zbog čega se nekoliko osoba osjećalo loše. "Žena i muškarac žalili su se na glavobolje i mučninu", istaknuli su vatrogasci. Naime, udar je izazvao kvar na rashladnom sustavu te se supermarketom proširio kemijski miris, navodi Fenix magazin.

U Detmoldu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji u kratkom je razdoblju palo do 100 litara kiše po kvadratnom metru. Grmljavinska oluja izbila je nad sjeveroistokom grada. Poplavljena su bila oko dva kilometra savezne autoceste 239, a voda je na obilaznici bila visoka oko 60 centimetara. Veliku štetu u Ilmenau uzrokovao je udar groma u dvojnu kuću. 

Njemačka meteorološka služba (DWD) već je u srijedu proglasila četvrtu razinu upozorenja na vremenske nepogode za jug Baden-Württemberga. Tamo je prekinuto nekoliko željezničkih linija, kao i dionica između Herbertingena i Aulendorfa. Na društvenim mrežama pojavila se i video snimka poplavljenog stadiona TSG  Hoffenheim, najvjerojatnije snimljena u srijedu poslijepodne kada je Sinsheim bio u središtu oluje. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije