vatrogasci

Spomenice za 40 godina u vatrogastvu B. Putareku i Ž. Videcu

vatrogasci (1)
Ljiljana Risek
30.03.2011.
u 11:31

Vatrogasne sirene ivanečkim su ulicama prošle godine odjekivale 30 puta, a vatrogasci su na razne intervencije izašli 67 puta

IVANEC – Prošle godine ivanečki vatrogasci u pomoć građanima pod sirenama i rotirkama jurili su 30 puta. Ugasili su deset požara na stambenim objektima, u pet navrata gasili su vatru na zapaljenim vozilima i na otvorenim prostorima, a još u petnaest navrata spašavali su imovinu ljudi u poplavama. Tridesetak puta kontrolirano su spaljivali korov i raslinje na zapuštenim prostorima, ispumpavali bunare i uklanjali stabla koja su prijetila sigurnosti građana. Intervenirali su ukupno 67 puta, a ta brojka ivanečko Dobrovoljno vatrogasno društvo svrstava među najaktivnija na području Županijske vatrogasne zajednice – istaknuo je zapovjednik DVD-a Mario Rogina koji je na godišnjoj vatrogasnoj skupštini izvijestio o radu vatrogasaca u prošloj godini.

Ističući da je ivanečki DVD među najopremljenijima i najprofesionalnijima u Varaždinskoj županiji, i za ovu godinu najavio je niz ambicioznih aktivnosti koje će pridonijeti daljem povećanju osposobljenosti i intervencijske spremnosti članova. Među važnijima će biti javna vježba na vrhu Ivančice, u suradnji s Gorskom službom spašavanja i Javnom vatrogasnom postrojbom Varaždin. Predsjednik DVD-a Mladen Stanko govorio je o problemima u vatrogastvu, a istaknuto je da unatoč teškim vremenima, nije izostalo redovito financiranje iz gradskog proračuna i Vatrogasne zajednice. Vatrogascima je na uspješnom radu čestitao dogradonačelnik Branko Putarek.

Za 40 godina rada u vatrogastvu spomenice su dodijeljene Branku Putareku i Željku Videcu, za 30 godina Zdenku Kosu, Dragutinu Krauthakeru, Željku Habeku i Vinku Slivaru. Za 20 godina staža u DVD-u nagrađen je Branko Putarek, a za 10 godina Mirko Kušen, Davor Bregović i Zvonimir Brlenić. Diplome za stečeno zvanje vatrogasca uručene su Valentini Kraš i Matiji Škrokovu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije