ISTRAGA

Štimac pod istragom i zbog težeg ozljeđivanja ugostitelja

07.02.2002.
u 00:00

SPLIT - Hajdukov kapetan Igor Štimac (34) pod istragom je i zbog težeg ozljeđivanja ugostitelja Željka Vidovića (37), odlučilo je jučer vijeće Županijskog suda u Splitu. Prihvaćen je tako prijedlog tužiteljstva da se provedu istražne radnje, nakon što je Vidović nedavno imenovanom općinskom državnom odvjetniku u Splitu Nikši Wagneru predao nalaz vještaka sudske medicine dr. Šimuna Anđelinovića, prema kojem je djelomice nagluh na jedno uho.

Kako je riječ o nalazu napravljenom po privatnom zahtjevu, pa nema dokaznu snagu, očekuje se da će istražni sudac Davor Svalina, koji vodi i istragu zbog prijetnje nad Štimcem, narediti novo vještačenje.

Kako je poznato, Vidović tvrdi da ga je Štimac koncem listopada u ranim jutarnjim satima napao u svojoj diskoteci "Metropolisu". Nogometni internacionalac, kako tvrdi, ugurao ga je u sporednu prostoriju i pretukao. Premda je policija Štimca prijavila i zbog lišavanja slobode te nasilničkog ponašanja, istraga je provedena samo zbog prijetnje. Štimac je, naime, navodno Vidoviću na kraju priprijetio da mora darovati svoj lokal "Capo" na Bačvicama, odmah ispod njegove kuće. U tom kafiću Štimac je na proslavi 34. rođendana u rujnu došao u sukob s osobljem lokala te Vidovićem, pa je zbog incidenta protiv njega poveden prekršajni postupak. To je, pretpostavlja Vidović, i bio razlog napada u "Mastersu".

Dr. Miljuš

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije